Una bola de cristall parada en una discoteca
Una bola de cristall parada en una discoteca (ACN / Gemma Sánchez)

La Generalitat vol prorrogar el tancament de l'oci nocturn a Catalunya

Aquest cap de setmana acaben els quinze dies de suspensió de l'activitat de discoteques i sales de ball decidits pel Procicat

Actualitzat

La Generalitat té la intenció de mantenir el tancament de discoteques i altres locals d'oci nocturn més enllà d'aquest cap de setmana, quan acaben els quinze dies decidits inicialment pel Procicat.

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha afirmat en la roda de premsa d'aquest dijous que la seva aposta és mantenir el tancament almenys dues setmanes més.

Tot i que la situació epidemiològica de Catalunya és d'"estabilitat" i el risc de rebrot va baixant lentament, Argimon recomana que els ciutadans limitin les reunions familiars o d'amistat a 10 persones o menys, també a les zones on no hi ha restriccions.

 

Tres clientes de la discoteca Totem, a Tarragona, aquest mes de juny
Tres clientes de la discoteca Totem, a Tarragona, aquest mes de juny (ACN / Eloi Tost)

 

El sector de l'oci nocturn va portar a la justícia el tancament de locals ordenat per la Generalitat, però el TSJC va denegar les mesures cautelars urgents que havien demanat tant els locals d'oci nocturn com les activitats de restauració i musicals.

D'altra banda, Salut Pública té preparat el recurs contra la decisió judicial que permet a restaurants i bars obrir més enllà de la mitjanit, però per una qüestió processal el presentarà a partir del dia 11 d'agost.

 

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon
El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon (ACN / Blanca Blay)


La patronal va demanar reobrir aquest cap de setmana

La Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (Fecalon) havia instat la Generalitat a no prorrogar el tancament de les discoteques i sales de festa a Catalunya:

"No hi ha raons objectives."

En un comunicat fet públic aquest dimecres, Fecalon critica "la falta de diàleg i la falta de seguretat jurídica" que suposen per al sector les normes promogudes per la Generalitat.

L'organització remarca que no hi ha hagut cap rebrot en cap local d'oci nocturn a Catalunya.

 

No hi ha mesures més restrictives sobre la taula

Argimon ha apuntat que, ara per ara, no hi ha damunt la taula mesures més restrictives que les actuals. En les últimes hores, Salut Pública ha començat els cribratges massius al Vallès; aquest dimecres va començar el "porta a porta" a Ripollet i aquest dijous s'han començat a fer proves PCR a les carpes instal·lades a Ripollet i a Sabadell.

En total, en dos dies a Ripollet s'han fet 384 proves i, a Sabadell, 320 aquest dijous. Aquests cribratges massius s'ampliaran a dues ciutats més la setmana vinent, tot i que Argimon no ha concretat quines seran.

També s'han començat a fer proves massives a Torregrossa, al Pla d'Urgell, on s'ha observat un brot d'una quinzena de casos.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut