Oriol Junqueras i Cristóbal Montoro
Oriol Junqueras i Cristóbal Montoro

La Generalitat ja ha pagat les nòmines del mes de setembre sense passar per Hisenda

El Ministeri d'Hisenda, que controla els comptes de la Generalitat, ha autoritzat el pagament després de certificar que no són diners destinats al referèndum

Actualitzat

Malgrat la intervenció dels seus comptes, la Generalitat ja ha fet efectiu el pagament les nòmines dels funcionaris d'aquest mes de setembre. El Departament d'Economia ha anunciat aquest dijous a la tarda que ja ha començat a pagar les nòmines dels funcionaris.

De fet, molts treballadors públics han comprovat com el banc els ingressava abans del que és habitual el sou del mes de setembre. El procés s'ha posat en marxa aquest dijous a la tarda, quan la conselleria ha enviat l'ordre de pagament als bancs amb el certificat de la interventora acreditant que aquests diners no eren per sufragar cap despesa vinculada al referèndum. Segons l'entitat bancària amb què operi cada treballador, el pagament encara pot trigar 48 hores a fer-se efectiu.

El secretari general d'Economia, Pere Aragonès, ho ha explicat a la xarxa:

 

Els bancs han sol·licitat el vistiplau al Ministeri d'Hisenda i un cop obtingut han procedit a fer el pagament. Finalment ha estat la Generalitat la que ha assumit amb la seva pròpia tresoreria les nòmines dels treballadors públics, que són de 340 milions sense cotitzacions ni IRPF. 

I més enllà dels despatxos, els efectes de la intervenció financera ja es notaven de bon matí. Per exemple, alguns instituts que han obert recentment les portes i encara treballen amb un NIF de la Generalitat.

Els pagaments que requereixen certificat previ s'han pogut fer amb la documentació que s'exigia, però les targetes de crèdit, amb què es fan pagaments al moment, sense control previ, han donat més problemes. I molts no han pogut pagar taxis o bitllets de tren, però al llarg del dia s'ha anat afinanat l'operativa perquè es pogués operar amb més normalitat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut