La Generalitat trasllada els menors del centre de Cal Ganxo, a Castelldefels
Mossos d'Esquadra i Policia Local davant del centre on hi havia els menors estrangers a Castelldefels (EFE)
Castelldefels

La Generalitat trasllada els menors estrangers del centre de Castelldefels

El centre de Cal Ganxo continuarà obert, però els menors han estat traslladat a altres emplaçaments

Actualitzat

El govern ha traslladat aquest dilluns al vespre els menors estrangers no acompanyats (MENA) que s'estaven provisionalment al centre de Cal Ganxo, a Castelldefels, on aquest cap de setmana va haver-hi un assalt per part d'un grup de 25 encaputxats.

Durant pràcticament tot el dia, Mossos i Policia Local han custodiat els joves. El govern ja ha anunciat que s'ha traslladat els joves fora de la població, però que el centre continuarà obert.

L'Ajuntament de Castelldefels va descriure els fets, aquest dilluns al matí, com una baralla entre joves. Però tant educadors com Generalitat veuen un component clarament "racista" en els atacs.

El secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, ha qualificat de ''molt greu'' el fet que 25 persones encaputxades assaltin un centre de menors amb actitud agressiva, i, entre altres coses, agredeixin un jove assegut en una tàpia i l'apedreguin un cop a terra. El noi va haver de ser traslladat a l'hospital amb un atac d'ansietat i contusions, i ja ha estat donat d'alta.

Amorós ha considerat que qualsevol agressió és lamentable, però ha afegit que encara ho és més en un centre de menors, que és un espai de protecció, per la qual cosa considera que no hi ha cap justificació per als incidents.

El govern es personarà com a acusació particular en el cas de l'atac al centre de menors.

Dues concentracions oposades al vespre

Aquest dilluns al vespre, Castelldefels ha condemnat l'atac del cap de setmana amb una concentració de rebuig que ha congregat prop de 300 persones. En l'acte s'ha llegit un manifest denunciant els fets i s'ha reclamat que s'identifiqui els agressors.

La concentració ha quedat diluïda per l'aparició d'un centenar de persones contràries a la presència dels joves al poble. Un fort dispositiu policial ha impedit en tot moment que una banda i l'altra es poguessin acostar.

 

Concentració de rebuig a l'atac a un centre de menors aquest dilluns al vespre a Castelldefels (ACN)

ARXIVAT A:
Menors
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut