Un cambrer neteja una terrassa d'un bar, seguint els protocols de seguretat per la Covid (EFE/Mariscal)
Un cambrer neteja una terrassa d'un bar, seguint els protocols de seguretat per la Covid (EFE/Mariscal)

La Generalitat torna a modificar horaris de bars i restaurants per adaptar-los al TSJC

El govern publica un nou DOGC que modifica la prohibició d'obrir més tard de les 24 hores, tal com ha marcat la justícia

RedaccióActualitzat

Bars i restaurants poden obrir més tard de la mitjanit i ho podran continuar fent a partir de dilluns. La Generalitat ha tornat a modificar la normativa per adaptar-la a la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que tombava la limitació horària. Aquest divendres, el govern va publicar una resolució al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) en què tornava a imposar el tancament a les 24 h a partir de dilluns, però aquest dissabte ha tirat enrere la norma.

Els canvis que introdueix el DOGC aquest 1 d'agost s'expliquen per la resolució del TSJC d'aquest divendres que dicta que bars i restaurants - però no discoteques - poden obrir més tard de la mitjanit. Pocs minuts després de fer-se pública la decisió judicial, la Generalitat publicava un nou DOGC tornant a imposar les mesures a partir de dilluns als municipis amb restriccions de l'àrea metropolitana de Barcelona i de set municipis del Segrià perquè no poguessin obrir més enllà de la mitjanit. Això va molestar el sector, que va anunciar un nou recurs a la justícia. Aquest dissabte, però, una nova resolució fa decaure la prohibició d'obrir a partir de la mitjanit.

Fonts de Salut ja van avançar divendres que farien aquestes modificacions. Aquesta resolució té efectes a partir de diumenge 2 d'agost a les nou del matí. Malgrat el canvi, la Generalitat continua en desacord amb la decisió del jutge i ja ha anunciat un recurs.

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) ha celebrat aquest canvi i considera que és com s'havia de procedir "jurídicament".


Mapa interactiu relacionat: Índex de risc de brot per municipi
 

Els canvis només afecten la limitació horària. Es continuen mantenint els aforaments a l'interior dels establiments al 50% i el consum s'ha de fer sempre a la taula. Pel que fa a les terrasses, l'aforament ha de ser el resultant d'aplicar una distància de dos metres entre taules o grups de taules, i es manté que, sempre que sigui possible, preferiblement es faci servei a domicili i comandes per emportar.

 

Un veí assegut en una terrassa i vianants passejant a Castelldefels
Un veí assegut en una terrassa i vianants passejant a Castelldefels (ACN/Norma Vidal)


Només a les terrasses a parts del Segrià

A més, l'executiu també ha modificat una altra resolució per eliminar també l'obligació de tancar bars i restaurants a partir de la mitjanit als municipis de Lleida, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre.

A diferència de l'àrea metropolitana de Barcelona, en aquest cas es manté que el consum en activitats d'hostaleria i restauració només es podrà fer a les terrasses, no a l'interior, amb un aforament màxim del 50% i aplicant una distància de 2 metres entre taules o grups de taules. També es mantenen preferentment el servei a domicili o les comandes per emportar.


Pròrroga a la Noguera, Figueres i Vilafant

El DOGC també publica aquest dissabte dues resolucions més per prorrogar mesures a Figueres i Vilafant, i també a la comarca de la Noguera i a la resta de municipis del Segrià. Les resolucions es publiquen un cop ja hi ha la ratificació judicial. En aquests casos, tampoc s'hi inclou l'obligació que bars i restaurants hagin de tancar a la mitjanit.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut