Imatge d'arxiu de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, a la porta del Departament d'Economia
Imatge d'arxiu de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, a la porta del Departament d'Economia

La Generalitat també pagarà les nòmines de desembre dels treballadors públics

El govern central li transferirà 900 milions d'euros del finançament autonòmic pendent per poder-ho fer

RedaccióActualitzat

La Generalitat pagarà finalment també de manera directa les nòmines i la paga extra del desembre dels treballadors públics catalans. Tot i la intervenció dels seus comptes al setembre, els sous públics s'han continuat pagant aquests mesos amb la tresoreria de la Generalitat, amb la intenció d'evitar qualsevol mena de retard.

Precisament aquest divendres, el consell de ministres ha acordat traspassar els 900 milions d'euros necessaris perquè ho puguin continuar fent. Són diners procedents del finançament autonòmic, que corresponen a Catalunya, però que Hisenda havia deixat de transferir. Pel que fa a les partides bloquejades, segons el Departament d'Economia, s'han pogut desencallar 88 milions dels 467 milions d'euros que van quedar bloquejats inicialment.

Queden 378 milions bloquejats

Són diners per cofinançar ajudes agrícoles, subvencions al tercer sector i despeses relacionades amb la convocatòria d'eleccions. Entre els 378 milions que ara continuen pendents de desbloquejar figuren partides relacionades amb la recerca sobre la sida i les obres de restauració de la Seu Vella de Lleida, entre altres.

En principi, l'acord de no disponibilitat pressupostària queda sense efecte l'1 de gener, amb l'entrada en vigor d'un nou pressupost, encara que sigui prorrogat. El control de pagaments per part del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, es manté fins que el govern espanyol no decideixi aixecar-lo. 
 

Anar al contingut