Barcelona

La Generalitat, sorpresa i molesta davant la notícia de la compra de l'Arxiu Centelles per part del govern espanyol

La Conselleria de Cultura de la Generalitat s'ha mostrat sorpresa i molesta davant la notícia de la compra de l'Arxiu Centelles per part del govern espanyol. Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, la conselleria té previst parlar amb la família del fotògraf i el Ministeri de Cultura la setmana que ve, abans de pronunciar-se sobre aquesta qüestió.

Actualitzat
La família feia anys que negociava la venda de l'arxiu amb el govern de la Generalitat i va començar les gestions amb el Ministeri a finals de maig. Abans havia tingut una oferta de la casa de subhastes Christie's de Madrid i d'un col·leccionista privat.

Els fills del fotògraf Agustí Centelles, Sergi i Octavi, han registrat la venda de l'arxiu fotogràfic del seu pare amb el Ministeri de Cultura, que els ofereix 700.000 euros, 200.000 més del que oferia la Generalitat, que va fer la proposta per escrit a la família a través d'una carta que mai no ha rebut resposta, segons han explicat les mateixes fonts.

No només per motius econòmics

Per la seva banda, el portaveu de la família, Joaquim Gasca, ha anunciat a Catalunya Ràdio que la setmana que ve la família farà una roda de premsa per explicar els motius de la seva decisió. Gasca ha avançat, però, que no ha estat només per motius econòmics. 

També ha afegit que el Ministeri encara no ha declarat on s'ubicarà el fons documental, que conté 10.000 negatius que recullen la trajectòria de Centelles com a fotoperiodista des de l'any 32 fins a finals dels anys 70, quan es va jubilar.
Anar al contingut