La Generalitat, sobre la impugnació al TC: "No es poden perseguir objectius polítics"

Actualitzat

El govern de Quim Torra diu que la impugnació al TC anunciada pel govern espanyol de la resolució aprovada al Parlament sobre el 9N "no és una bona notícia" a tres dies de la reunió amb Sánchez. Fonts de l'executiu han afegit que "no es poden perseguir objectius polítics" que el Constitucional ja ha dit que no són impugnables.

També ha assegurat que el Parlament té plena sobirania per a la seves resolucions polítiques.

Ha estat la portaveu de l'executiu espanyol que, després del Consell de Ministres, ha anunciat la decisió d'impugnar la moció aprovada aquest dijous al Parlament, en un ple no exempt de polèmica. Hi van votar a favor JxCat, ERC i la CUP. Cs, PSC i PPC van decidir no participar en la votació, davant l'advertiment dels lletrats de la cambra catalana.

Abans de saber-se la decisió de La Moncloa, la portaveu del govern català, Elsa Artadi, ja havia dit que si el recurs tirava endavant no hi hauria "gaire diferència" entre els governs de Pedro Sánchez i de Mariano Rajoy.


En una roda de premsa al Palau de la Generalitat posterior a la reunió entre el president, Quim Torra, i el coordinador federal d'IU, Alberto Garzón, Artadi ha sentenciat que "no hauria de sorprendre ningú" que l'objectiu polític dels partits independentistes sigui assolir la independència.

ARXIVAT A:
Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut