La Generalitat reobrirà cinc delegacions a l'exterior

Actualitzat

El conseller d'Exteriors, Ernest Maragall, ha anunciat que, en les properes setmanes, la Generalitat reobrirà cinc delegacions a l'estranger. Seran les oficines al Regne Unit, Alemanya, Itàlia, Suïssa i els Estats Units, tancades en aplicació de l'article 155 el mes d'octubre passat.

Maragall ha fet aquest anunci des de Brussel·les, l'única delegació que va quedar oberta després de l'aplicació del 155, on també ha dit que s'han de revertir tots els efectes de la suspensió de l'autonomia. El decret sobre la nova estructura departamental s'aprovarà la setmana vinent, de manera que s'iniciarà el procés per a la reobertura de les delegacions.

"En aquesta primera fase de recuperació, d'activació, de posar el país en marxa, reobrirem les delegacions a una ciutat nord-americana i a les grans ciutats de la UE: Londres, Roma, Berlín, en un segon moment París i també a Suïssa, a Ginebra"

La reobertura de la delegació a la capital francesa formarà part d'una segona fase, que Maragall ha qualificat de "consolidació", durant la qual també es reobriran les seus a Portugal, els països nòrdics i els Balcans. El termini per dur a terme aquesta segona fase és d'uns "dos o tres mesos, com a màxim", segons el conseller d'Exteriors.

Després vindrà el que el conseller d'Exteriors ha qualificat de "fase d'expansió", fins a finals d'any, en què ha apuntat la presència catalana a països asiàtics, l'Amèrica Llatina o el Magreb.

Una de les primeres decisions del govern de Quim Torra va ser tornar a posar en marxa l'acció exterior de la Generalitat i aquest dimarts va anunciar que reactivaria el Consell de Diplomàcia Púbica de Catalunya (Diplocat).

ARXIVAT A:
Article 155
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut