Barcelona

La Generalitat reclamarà al TC aixecar de manera "immediata" la suspensió del decret de pobresa energètica

El govern diu que, mentre estigui suspès el decret, actuarà dins del seu marge de maniobra per evitar els talls de gas i electricitat

RedaccióActualitzat

El govern reclamarà al Tribunal Constitucional (TC) l'aixecament "immediat" de la suspensió cautelar del decret llei contra la pobresa energètica per garantir que les famílies més vulnerables puguin evitar aquest hivern els talls de subministrament de gas i electricitat.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha explicat que presentaran al·legacions contra el recurs d'inconstitucionalitat que el govern espanyol va presentar contra el decret, per protegir "els ciutadans i les competències" de Catalunya.

Mentre estigui en vigor la suspensió cautelar, ha afegit Homs, el govern actuarà dins del seu marge de maniobra per evitar els talls. "No deixarem d'actuar, en el marc de les nostres possibilitats, per combatre la pobresa energètica", ha afirmat.

El govern manté contactes amb les empreses subministradores i prepara un fons solidari per pal·liar els efectes d'aquesta forma de pobresa. A més, planteja a Hisenda que apliqui una exempció de l'IVA en aquest camp, després que la pobresa energètica ha augmentat un 50% en tres anys.

L'executiu de Mariano Rajoy va argumentar que el decret vulnerava la unitat del mercat espanyol.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut