Una discoteca amb taules a la pista de ball (EFE / Valentin Flauraud)
Una discoteca amb taules a la pista de ball (EFE / Valentin Flauraud)

Revetlla sense ball: el govern prohibeix ballar a les discoteques en la fase de represa

Només persones que mantinguin un contacte "proper de forma molt habitual" podran reservar les pistes de ball de locals d'hostaleria o allotjaments turístics

Actualitzat

Discoteques sense ball i taules a la pista destinades només al consum. A les portes de la revetlla de Sant Joan, la Generalitat ha publicat aquest dilluns el document que regula les activitats d'oci nocturn en la fase de la represa i prohibeix ballar a les discoteques, tant a l'aire lliure com en espais tancats.

Així, doncs, els locals d'oci nocturn només podran obrir les portes per al consum, ja sigui en terrasses a l'aire lliure o en espais tancats, amb els clients asseguts o a la barra.

A les zones de ball, la Generalitat permet instal·lar-hi taules per al consum i, si no és així, caldrà col·locar-hi barreres físiques o un control "permanent" per assegurar que no s'hi balla:

"Els locals de discoteca i establiments d'oci nocturn només poden obrir al públic per al consum, tant les terrasses a l'aire lliure com els espais tancats. El consum es pot fer a la barra o a les taules (asseguts).

La zona de ball no es pot habilitar per a la seva activitat habitual. Sí que es pot habilitar per a l'activitat de consum si se situen taules a tal efecte. En absència de taules habilitades per al consum, no es pot accedir a la zona de ball, i caldrà establir barreres físiques o de control permanent que garanteixi que no se'n fa ús."

 

La resolució sosté que algunes de les activitats en discoteques "no són compatibles amb el manteniment de les mesures de seguretat de caràcter sanitari" i que, per això, cal una normativa específica.

Els responsables dels establiments hauran d'assegurar-se que es mantenen les distàncies interpersonals, fixades en 1,5 metres entre persones o bé amb l'equipament de 2,5 metres quadrats per individu. Si no és possible guardar aquesta distància, caldrà que tant clients com treballadors portin mascareta.

En una primera resolució, dijous passat, la Generalitat va aprovar un augment de l'aforament a l'interior dels locals del 50% i, a les zones exteriors, del 75% per a establiments oberts al públic. En aquest document, no s'indicava que el ball estigués prohibit ni que les pistes haguessin d'omplir-se amb taules.

 

La discoteca barcelonina Shoko, aquest cap de setmana, després de reobrir les portes
La discoteca barcelonina Shoko, aquest cap de setmana, després de reobrir les portes

 

Excepció per a gent amb contacte "proper de forma molt habitual"

La Generalitat estableix una excepció per al ball: aquelles pistes de ball de locals d'hostaleria i restauració o allotjament turístics, reservades exclusivament a persones que mantinguin "una relació i un contacte propers de forma molt habitual". En aquest cas, els assistents hauran de registrar-se:

"Les zones de ball o altres instal·lacions similars situades en tot tipus d'establiments, incloent-hi els d'hostaleria i restauració, els allotjaments turístics i altres de similars, poden desenvolupar la seva activitat exclusivament en el cas que el seu ús quedi reservat completament a grups de persones que mantenen una relació i un contacte propers de forma molt habitual.

El desenvolupament d'aquesta activitat requereix d'un registre de les persones assistents."

 

 

Queixes de la patronal de l'oci nocturn

Aquesta decisió suposa una galleda d'aigua freda per a les empreses d'oci nocturn, que esperaven poder omplir els seus locals a partir del 25 de juny. La patronal de l'oci nocturn FECASARM acusa la Generalitat de canviar de criteri "72 hores després d'haver dictat una resolució en què es permetia a les discoteques l'ús de pista de ball".

En un comunicat, la patronal lamenta que el govern hagi aprovat aquesta resolució sense esperar a la reunió de la taula de treball entre l'administració i el sector de l'oci i assegura que demanarà "explicacions" per una mesura que consideren que s'ha pres "amb caràcter precipitat" i "sense previ avís":

"El nostre sector necessita seguretat jurídica, no es pot dir un dia blanc i al cap de 72 hores negre, i sense cap explicació. No podem fer una 'arrencada de cavall i una parada de burro' sense parlar-ho. Els nostres empresaris treballen amb una previsió i no poden anar improvisant d'aquesta manera"

 

Una cambrera desinfecta la barra de la discoteca Totem de Tarragona
Una cambrera desinfecta la barra de la discoteca Totem de Tarragona (ACN / Eloi Tost)

 

La FECASARM creu que augmentarà l'oferta d'oci il·legal

La decisió de la Generalitat arriba a poc més de 24 hores de la revetlla de Sant Joan, en un moment en què "molts empresaris del sector ja havien fet les seves previsions i ara han de reestructurar la configuració de les seves activitats", segons alerta la FECASARM.

La patronal del sector creu que la mesura, que no afecta les revetlles privades, farà que alguns empresaris es repensin si obrir o no:

"Provarà més oferta d'oci nocturn il·legal tal com botellots i altres pràctiques prohibides i molt més perilloses que una discoteca amb pista de ball al 50% on hi ha un cert control, cosa que no hi ha en festes il·legals on la gent no porta mascareta, ni guarda la distància de seguretat i comparteixen ampolles"

 

ARXIVAT A:
DesescaladaCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut