La Generalitat presentarà Barcelona com a candidata per acollir el Consell Europeu de Recerca

La Generalitat vol que Barcelona aculli el Consell Europeu de Recerca, un organisme que s'encarregarà d'escollir i coordinar els projectes del pla de desenvolupament tecnològic que impulsa la Unió Europea fins a l'any 2013. El conseller d'Universitats i Recerca, Carles Solà, ha demanat al govern central que presenti la candidatura de Barcelona davant de la Comissió de la Unió Europea. <br>
La Generalitat presentarà Barcelona com a candidata per acollir el Consell Europeu de Recerca
Barcelona

La Generalitat presentarà Barcelona com a candidata per acollir el Consell Europeu de Recerca

La Generalitat vol que Barcelona aculli el Consell Europeu de Recerca, un organisme que s'encarregarà d'escollir i coordinar els projectes del pla de desenvolupament tecnològic que impulsa la Unió Europea fins a l'any 2013. El conseller d'Universitats i Recerca, Carles Solà, ha demanat al govern central que presenti la candidatura de Barcelona davant de la Comissió de la Unió Europea.
Actualitzat
La Unió Europea impulsa una agència per dirigir el setè programa marc per la recerca i desenvolupament tecnològic 2007-2013. Brussel·les està estudiant ara la creació del Consell Europeu de Recerca i quin emplaçament tindrà aquesta agència fora de Brussel·les. I la intenció de la Generalitat és que Barcelona aculli el nou centre. La proposta, que compta amb el vistiplau de l'Ajuntament, ha estat traslladada a la ministra d'Educació i Ciència, María Jesús San Segundo, perquè l'executiu espanyol elevi la candidatura a la Comissió de la UE.

Aquest consell haurà de prendre totes les decisions relacionades amb el tipus de recerca que s'hagi de finançar, també elaborarà un programa de treball anual i s'encarregarà de la selecció dels projectes susceptibles de ser finançats. El conseller de Recerca i Universitats, Carles Solà, creu que la candidatura de Barcelona és sòlida.

Si finalment el Parlament europeu aprova el setè programa marc de recerca i desenvolupament, aquest tindrà una dotació de més de 72.000 milions d'euros en els seus set anys de vigència.