La Generalitat posa en marxa un pla per avaluar tot l'ensenyament preuniversitari a Catalunya en quatre anys

L'informe PISA, un estudi internacional que periòdicament avalua els sistemes educatius de tot el món, no sol deixar Espanya entre els llocs més destacats. Per aquest motiu, la Generalitat s'ha proposat conèixer a fons quines són les principals mancances de l'ensenyament. Per saber-ho, s'aprofitarà que aquest any hi ha escoles que faran les proves PISA per adjuntar un qüestionari per esbrinar el context sociocultural dels centres i dels alumnes. Una avaluació de l'ensenyament que és pionera a Espanya. <br><br>
La Generalitat posa en marxa un pla per avaluar tot l'ensenyament preuniversitari a Catalunya en quatre anys
Barcelona

La Generalitat posa en marxa un pla per avaluar tot l'ensenyament preuniversitari a Catalunya en quatre anys

L'informe PISA, un estudi internacional que periòdicament avalua els sistemes educatius de tot el món, no sol deixar Espanya entre els llocs més destacats. Per aquest motiu, la Generalitat s'ha proposat conèixer a fons quines són les principals mancances de l'ensenyament. Per saber-ho, s'aprofitarà que aquest any hi ha escoles que faran les proves PISA per adjuntar un qüestionari per esbrinar el context sociocultural dels centres i dels alumnes. Una avaluació de l'ensenyament que és pionera a Espanya.

Actualitzat

Aprofitant que aquest any es fan les proves PISA, un estudi internacional de referència que avalua els coneixaments dels alumnes de 15 anys, a Catalunya s'ha decidit ampliar l'estudi per fer un ampli retrat de la situació a l'ESO. A banda dels resultats en ciències naturals, matemàtiques i comprensió lectora, s'obtindran també dades sobre ciències socials, anglès i ús de noves tecnologies. Però el més innovador és l'anàlisi del context sociocultural dels alumnes i dels centres on estudien, que permetrà establir relacions i, per tant, extreure'n conclusions per buscar mesures que ajudin a millorar el rendiment.


L'any que ve s'analitzarà la primària, el 2008, l'FP i el 2009, el batxillerat. Aquesta avaluació és pionera a Espanya, on fins ara cap comunitat no s'ha plantejat una anàlisi tan exhaustiva.