La Universitat de Barcelona i l'Autònoma estan entre els cent millors centres europeus.
La Universitat de Barcelona i l'Autònoma estan entre els cent millors centres europeus.
Barcelona

La Generalitat paga 100 milions d'euros per les matrícules d'universitaris d'altres comunitats

La Generalitat vol cobrar a les altres comunitats autònomes el cost de tenir els seus estudiants universitaris a les facultats catalanes. Actualment, estudien a Catalunya prop de 13.000 universitaris procedents d'altres llocs de l'Estat. Això suposa per a la Generalitat una despesa de prop de 100 milions d'euros. Catalunya plantejarà la qüestió al pròxim Consell General d'Universitats, que es farà entre l'abril i el maig.

RedaccióActualitzat
El govern català ha matisat que no es tracta de cobrar més als universitaris d'altres zones de l'Estat que fan la carerra a Catalunya. El secretari general d'Universitats, Antoni Castellà, aclareix: "El tema no afecta l'estudiant. Nosaltres tenim uns 12.500 estudiants d'altres comunitats autònomes i 3.000 catalans que estan estudiants en altres comunitats. El que és lògic és que les comunitats autònomes que ens envien un estudiant ens compensin el seu cost, exactament igual que passa amb el sistema sanitari".

La Generalitat paga aproximadament el 85% de la matricula universitària. El govern català reclama que sigui la comunitat de procedència de l'estudiant qui assumeixi aquest cost. Tenint en compte que la Generalitat també hauria de pagar el mateix percentatge pels 3.000 catalans que fan la carrera fora, el govern ingressaria per aquest concepte prop de 100 milions d'euros.
Anar al contingut