Barcelona

La Generalitat obre un nou procés de venda de 13 edificis de Barcelona i en rebaixa el preu un 21%

Per reduir el dèficit, la Generalitat aplica des d'avui una nova estratègia en la venda dels seus edificis. En rebaixa el preu i els agrupa en un mateix lot. Espera vendre'ls de cop per més de 160 milions d'euros.

RedaccióActualitzat
Per reduir el dèficit, la Generalitat aplica una nova estratègia en la venda dels seus edificis. En rebaixa el preu i els agrupa en un mateix lot. Espera vendre'ls de cop per més de 160 milions d'euros, xifra que suposa una rebaixa del preu del 21%. Es tracta d'un lot de 13 edificis pels quals els inversors internacionals han mostrat interès i ara tenen 20 dies per presentar les seves ofertes.

Després que l'any passat els processos de venda es van tancar sense acord, el govern ha decidit adequar el preu de sortida al qual està disposat a pagar el mercat. Fonts de la Conselleria d'Economia han explicat que a la fira immobiliària de Canes, fons d'inversió russos, ucraïnesos, israelians i alemanys es van mostrar disposats a presentar ofertes, però a un preu inferior. Per això, i tenint en compte l'evolució del sector immobiliari, s'ha decidit una rebaixa del 21% i valorar els 13 immobles de Barcelona en més de 162,5 milions d'euros. En aquest paquet no hi ha inclosos l'edifici de la Borsa del passeig de Gràcia, un de la Diagonal on hi ha la Conselleria de Medi Ambient i un del carrer Sepúlveda on hi ha els serveis de treball.

Com si es tractés d'una agència immobiliària, l'estoc immobiliari de la Generalitat s'anuncia en un portal a internet, amb totes les característiques, prestacions i condicions del contracte. Entre aquests sí que hi ha, per exemple, el de la Conselleria d'Agricultura a la Gran Via de les Corts Catalanes, que està en venda per uns 20 milions d'euros; o el de la Conselleria d'Educació, situat a la Via Augusta i en venda per 40 milions, el més car de tot el lot.

Paral·lelament, el govern ha rebaixat també un 5% el preu màxim que està disposat a pagar pel lloguer d'aquests edificis que es posen a la venda, una cosa que, segons Economia, representarà un estalvi de 850.000 euros l'any. En aquest sentit, cal recordar que la Generalitat ven els immobles amb el dret de quedar-s'hi de lloguer els pròxims 20 anys.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut