Imatge d'arxiu d'un tren de rodalies de Renfe
Imatge d'arxiu d'un tren de rodalies de Renfe
Barcelona

La Generalitat obre un expedient a Renfe per les incidències a la línia de Girona

La Direcció General de Transport i Mobilitat exposa en un expedient informatiu les incidències de principis de maig a la línia de Girona que gestiona Renfe, que es resumeixen en retards, falta de places i climatització inadequada.

Actualitzat
La Direcció General de Transport i Mobilitat -organisme que depèn del Departament de Territori i Sostenibilitat- ha decidit obrir un expedient informatiu a l'empresa Renfe Operadora per les incidències detectades a principis de maig en la línia de mitjana distància de Barcelona-Girona-Figueres.

Els retards, la falta de places disponibles i la climatització inadequada han provocat "perjudicis" i "incomoditats" als usuaris que el Departament no vol deixar passar. El Departament ha informat a través d'un comunicat que Renfe té 24 hores per presentar un informe per presentar al·legacions a totes les alteracions i les condicions del transports de passatges, i també ha de justificar la composició dels trens respecte al nombre de persones que el solen utilitzar i la climatització dels combois.

L'expedient informatiu es deu a l'ordenament jurídic actual, que no preveu mecanismes sancionadors, tan sols informatius. D'aquesta manera, la Generalitat ha impulsat la modificació de la llei ferroviària perquè es pugui incloure un procediment sancionador.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, està disposat a buscar empreses alternatives per operar els serveis de Rodalies i mitjana distància a Catalunya. La decisió està prevista que es prengui l'any que ve, quan expira el contracte amb Renfe Operadora.
Anar al contingut