Barcelona

La Generalitat no té com a prioritat per a aquesta legislatura la divisió territorial en vegueries

El govern de Mas no té com a prioritat aplicar el sistema de vegueries en aquesta legislatura. En una entrevista concedida a TV3, la vicepresidenta, Joana Ortega, ha explicat que, de moment, la Generalitat no preveu aplicar aquesta divisió territorial per no crear nous nivells d'administració, que suposin més despeses, en una època de crisi. En aquest sentit, la vicepresidenta s'ha mostrat convençuda que encara falta temps per superar els mals moments econòmics i ha alertat els ajuntaments que hauran d'estrènyer-se el cinturó.

Actualitzat
La vicepresidenta, Joana Ortega, ho ha deixat clar: "Ningú entendria que en aquest context de crisi creéssim un nou nivell d'administració". Per això ha assegurat que el sistema de vegueries no és una prioritat actual del govern i ha explicat que, de moment, "l'únic que es podria desenvolupar és el canvi de nom de 'diputació' pel de 'vegueries'" i que per fer efectiva la divisió territorial encara "tenim temps".

Una llarga crisi

D'altra banda, la responsable de les relacions institucionals de la Generalitat s'ha mostrat convençuda que les dificultats econòmiques encara es perllongaran i obligaran el món local a estrènyer-se el cinturó. En aquest sentit, Ortega ha dit que l'administració catalana serà al costat dels ajuntaments i que des del mateix govern ja s'està aplicant "un pla d'austeritat molt rigorós que tindrà una translació a tots els nivells".

Pel que fa a la reforma de la funció pública, la vicepresidenta ha assegurat que malgrat que "moltes vacants no es cobriran", no s'ha de crear "un estat d'alarma" perquè les modificacions només busquen "racionalitzar els recursos de l'administració".

Solucions per a Catalunya

Ortega també ha explicat que el govern de Mas "serà bel·ligerant" amb Madrid exigint solucions per a les finances de la Generalitat i ha retret al govern de Zapatero que incompleixi els seus compromisos. Per la vicepresidenta, "és un tema de justícia" i "no té cap sentit que el govern de l'Estat contregui uns compromisos amb Catalunya i ara se'ls passi pel forro sense donar-los compliment".

Primera vicepresidenta de la Generalitat

Finalment, Joana Ortega ha explicat que és "un honor i un senyal de normalitat democràtica" que una dona ocupi per primera vegada el càrrec de vicepresidenta del govern de la Generalitat, i ha defensat que tot i que "en el primer nivell de l'administració hi ha poca presència de dones, en el segon, la gran majoria ho són".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut