La Generalitat multarà Cabify per incomplir el decret de les VTC
Un vehicle de Cabify circulant per Barcelona

La Generalitat multarà Cabify per incomplir el decret de les VTC

Cabify defensa que compleix la normativa i avisa que recorrerà "qualsevol sanció"

Actualitzat
TEMA:
VTC

Cabify rebrà una sanció de la Generalitat per haver incomplert el decret de les VTC, els cotxes de lloguer amb conductor. Segons ha pogut saber TV3, l'expedient obert pel govern conclou que l'empresa ha vulnerat la norma que l'obliga a atendre serveis que hagin estat precontractats amb una antelació mínima de 15 minuts.

Des de l'1 de febrer, que es va començar a aplicar el decret, el Departament de Territori controla si els vehicles VTC compleixen la norma.  Uber va decidir deixar d'operar a Barcelona amb aquestes condicions, Cabify -l'altre gran operador- va anunciar que només deixaria passar aquest quart d'hora el primer cop que es contractés el servei, però no en els posteriors.

La Generalitat va obrir-li un expedient el 12 de març per analitzar si estava o no complint la normativa. Finalment, la inspecció de Transports ha conclòs que l'operativa actual de l'empresa en molts casos no s'ajusta a la llei i els insten a complir-la.

 

La Generalitat creu que Cabify ha vulnerat el decret que regula el servei dels VTC

 

La Direcció General de Transports preveu obrir una cinquantena d'expedients sancionadors, amb multes que poden ascendir fins als 1.000 euros en cada cas, per incomplir la precontractació del servei, en funció del grau d'incompliment i la reincidència. Quatre expedients més ja es troben en el període final d'al·legacions. Tot plegat, podria fer pujar la multa per saltar-se la precontractació a 54.000 euros.

L'àrea metropolitana de Barcelona, per la seva banda, va aprovar la setmana passada l'ampliació del termini de precontractació a una hora.

 

Cabify anuncia que recorrerà "qualsevol sanció"

D'altra banda, Cabify ha defensat aquest dijous que el seu servei a Barcelona s'ajusta al decret de la Generalitat que regula els VTC i que, per tant, respecta els 15 minuts de precontractació. A més, l'empresa ha anunciat que recorrerà "qualsevol sanció" que li imposi la Generalitat.

L'empresa presta el servei a la ciutat a través de la seva filial Prestige&Limusine i afirma que segueix operant "amb normalitat" i "complint amb els més de 250.000 usuaris de l'aplicació".

 

Cabify defensa que el seu servei a Barcelona s'ajusta al decret de la Generalitat que regula els VTC

 

ARXIVAT A:
VTC

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut