Imatge de la beatificació de Joan Roig, aquest dissabte a la Sagrada Família (ACN / Jordi Bataller)
Imatge de la beatificació de Joan Roig, aquest dissabte a la Sagrada Família (ACN / Jordi Bataller)

La Generalitat limitarà els actes religiosos a 100 assistents

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha anunciat a l'arquebisbe de Barcelona que la Generalitat manté la restricció del 30% de l'aforament en oficis religiosos

Actualitzat

El govern limitarà a 100 persones l'assistència als actes religiosos i manté la restricció vigent d'un 30% de l'aforament dels temples després de la polèmica per l'acte de beatificació celebrat aquest cap de setmana a la Sagrada Família.

La consellera de Justícia, Ester Capella, el cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, i l'arquebisbe d'Urgell, Joan Enric Vives, s'han reunit aquest dimarts per compartir punts de vista sobre la protecció de la salut i la llibertat de culte. En la reunió, Capella ha comunicat a l'arquebisbe que la decisió de limitar el màxim d'assistents a les misses i actes religiosos, encara que se celebrin en espais de grans dimensions.

Tant la Generalitat com l'arquebisbat coincideixen que cal protegir la salut de la ciutadania i, també, garantir els drets fonamentals a la llibertat religiosa i de culte.

 

La consellera de Justícia, Ester Capella, reunida amb els arquebisbes Joan Josep Omella i Joan Enric Vives
La consellera de Justícia, Ester Capella, reunida amb els arquebisbes Joan Josep Omella i Joan Enric Vives (ACN / Departament de Justícia)

 

La beatificació de Joan Roig dissabte a la Sagrada Família, amb prop de 600 assistents, ha posat damunt la taula la necessitat de revisar l'aforament dels actes religiosos, garantir la protecció de la salut de la ciutadania i, al mateix temps, la llibertat de culte.

Com a conseqüència a l'acte de beatificació, la conselleria de Salut va obrir un expedient als organitzadors de la missa pel risc epidemiològic que consideren que va suposar, "del tot injustificable donada la situació actual", segons la Generalitat. L'organització, però, ha insistit que en l'acte es va respectar una distància mínima d'1,5 metres entre feligresos i que tots els assistents portaven mascareta.

 

La conselleria de Justícia, a través de la direcció general d'Afers Religiosos, va traslladar a l'Església de Barcelona el seu malestar perquè creu que la presència de gairebé 600 persones a la Sagrada Família era "desproporcionada" i "inoportuna".

En la reunió d'aquest dimarts, la conselleria i l'arquebisbat han coincidit en la necessitat d'intensificar la comunicació entre el govern i les diferents religions davant el nou escenari que suposa la pandèmia del coronavirus per a les celebracions religioses col·lectives.

Totes dues parts han manifestat el seu desig que la situació sanitària millori i es puguin aixecar les restriccions i recuperar la normalitat al més aviat possible.

 

Imatge de la nau de la Sagrada Família en la beatificació de Joan Roig
Imatge de la nau de la Sagrada Família en la beatificació de Joan Roig (ACN / Jordi Bataller)

 

ARXIVAT A:
Generalitat de CatalunyaCoronavirus Sagrada FamíliaReligió
Anar al contingut