Barcelona

La Generalitat invertirà 2,5 milions per reobrir els sis espais més afectats per l'aturada de les obres de l'L9

La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona han acordat arranjar i reobrir els espais més afectats per les obres de construcció de les estacions de la línia 9 del metro al tram central. De les onze futures estacions del tram central de la L9, n'hi ha 6 que tenen més afectació. Són la plaça Maragall, la del Putxet, el carrer Balmes, la plaça Sanllehí, el carrer Mandri i la plaça Lesseps. La Generalitat invertirà uns 2,5 milions d'euros per arreglar-les. Es tracta de recuperar per als ciutadans l'espai que ara ocupen grues i màquines aturades.

RedaccióActualitzat
Ho han anunciat el director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, i el tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà de l'Ajuntament de Barcelona, Antoni Vives, que han explicat que l'objectiu és minimitzar les molèsties als veïns i comerciants fins que es reprenguin les obres en aquest tram, aturades des del mes de setembre.

En aquest sentit, es procedirà a la urbanització i restitució de diferents àrees fins ara ocupades per millorar la mobilitat en aquests sectors.

Actuacions previstes

Aquest és el cas de la zona nord de la plaça Maragall, un espai envoltat de tanques i presidit per una immensa grua sobre el forat de la futura estació de metro. A partir del gener es retirarà la grua, es posaran bancs i una zona de jocs infantils.

El secretari general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, ha anunciat les actuacions que es faran. A banda de la plaça Maragall i la plaça del Putxet, també es faran actuacions similars aquest 2012 al carrer Balmes, a la plaça Sanllehí, al carrer Mandri, a Sarrià i a la plaça Lesseps, on hi ha una tuneladora aturada "sine die".
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut