Barcelona

La Generalitat indemnitza amb 261.000 euros Ester Quintana

Ester Quintana va perdre un ull en un operatiu dels Mossos d'Esquadra el 14 de novembre del 2012, durant una jornada de vaga general

RedaccióActualitzat

Novetats en el cas d'Ester Quintana, la dona que va perdre un ull per un impacte d'una pilota de goma en la manifestació de la vaga del 14 de novembre del 2012 a Barcelona. El Departament d'Interior l'ha indemnitzat amb 260.931 euros, en virtut d'un acord que implica que ella retiraria la demanda civil.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, va anunciar fa unes setmanes que es consignaria aquest import en concepte de responsabilitat civil subsidiària, perquè Interior reconeix que Ester Quintana va perdre l'ull en el marc d'una actuació policial. Això no implica, segons Interior, un reconeixement de culpa, sinó de bona voluntat. La via penal segueix i es jutjarà els dos mossos implicats en el cas per determinar-ne el grau de responsabilitat.

Ester Quintana rebrà la indemnització de 260.931 euros en concepte de seqüeles, lesions, perjudicis estètics, despeses mèdiques, costos judicials i peritatges. L'afectada qualifica la decisió de "victòria agredolça". Està contenta per aquest reconeixement tàcit dels fets per part de la Generalitat, però creu que caldria estendre'l a la resta de persones que des del 2009 han estat víctimes de les pilotes de goma: "Hi ha molts altres casos abans del meu que no estan obtenint aquestes respostes."

En declaracions a "Els matins" de TV3, Quintana ha explicat què en pensa de l'actitud del govern: "Paguen a aquesta persona, que sóc jo, l'Ester Quintana, en el context que es va fer una maniobra en una manifestació en la que participava la policia com a cos de seguretat i no la van fer bé. Crec que saben que han estat ells, però que no ho volen reconèixer, no sabem per quin motiu". Afirma que "la Generalitat, amb la indemnització, vol restituir la seva imatge."

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut