Barcelona

La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, satisfets amb l'entrada en servei de l'AVE

Després d'anys d'obres, l'AVE entre Barcelona i Madrid, la connexió entre les dues ciutats per l'alta velocitat, és ja una realitat. El conseller d'Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha afirmat que "Catalunya feia temps que ho esperava i Barcelona encara més" i ha fet una crida a "mirar cap al nord", ja que l'objectiu ha de ser ara la frontera francesa. Nadal ha assegurat que a apartir d'ara les incidències a la xarxa ferroviària catalana seran excepcionals. D'altra banda, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha destacat l'enorme ventall de possibilitats que s'obre per les ciutats unides per l'alta velocitat.

Actualitzat
L'entrada en funcionament de l'AVE suposa la desaparició del Centre de Coordinació Ferroviaria (CECOF) creat, precisament, per gestionar els problemes arran de les obres.

Joaquim Nadal apostat per la continuïtat del CECOF per fer seguiment del desenvolupament de l'alta velocitat i ha assegurat que a partir d'ara les incidències a Rodalies de Renfe passaran a ser fets excepcionals. El conseller ha afirmat que l'objectiu ha de ser la connexió d'Espanya amb França.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha remarcat que "ja no serà la distància el més important, sinó el temps". L'AVE permetrà un ampli ventall de possibilitats per totes les ciutats per on passa. "Algú s'imagina com serà el congrés mundial de la telefonia mòbil l'any que ve? Quin efectes podrà tenir la ubicació d'un congrés internacional a Barcelona per a Tarragona i Lleida?".

Hereu ha reclamat una millora del servei de Rodalies perquè esdevingui "el metro metropolità. Aquesta és una assignatura en la qual s'està començant a treballar, però encara és un fet pendent", ha conclòs l'alcalde de Barcelona.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut