Barcelona

La Generalitat i la Fundació Josep Carreras crearan el primer institut de recerca de la leucèmia

La leucèmia és una malaltia greu. Cada dia milloren els seus tractaments i més pacients se'n surten, però els científics no han aconseguit esbrinar-ne la causa. La Fundació contra la Leucèmia Josep Carreras i la Generalitat posaran en marxa el primer institut de recerca de l'Estat que farà una investigació d'alt nivell sobre aquesta i altres malalties hematològiques.

Actualitzat
L'Institut Internacional Josep Carreras de Recerca contra la Leucèmia serà una realitat d'aquí a tres anys. El president de la Generalitat, José Montilla i el president de la Fundació contra la Leucèmia, Josep Carreras, han subscrit aquest dijous l'acord per crear aquest centre de recerca, el primer d'aquestes característiques d'Espanya.

El nou centre aprofitarà l'experiència que en el camp de l'hematologia hi ha a Catalunya. Per això, tindrà dos centres a l'Hospital Clínic de Barcelona i un edifici que encara s'ha de construir a l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

El govern català pagarà els sous de la majoria dels seus treballadors. Les despeses dels equipaments de dues de les seus i la construcció de l'edifici de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona correran a càrrec de la fundació. A més, les dues parts s'han compromès a aportar els diners necessaris per garantir-ne el funcionament.

A banda d'avançar en la investigació de la malaltia, una altre dels objectius del nou institut serà reduir el temps des que es produeix una troballa o es descobreix un nou medicament al laboratori que arriba als pacients.
Anar al contingut