Barcelona

La Generalitat homenatja Ernest Lluch en el desè aniversari del seu assassinat per part d'ETA

El Palau de la Generalitat ha estat l'escenari de l'acte institucional d'homenatge a Ernest Lluch en el desè aniversari del seu assassinat per part d'ETA. Hi han participat familiars i amics, polítics i representants de tot tipus d'institucions.

Actualitzat
El 21 de novembre de 2010 va fer deu anys que ETA va assassinar el polític Ernest Lluch al portal de casa seva de Barcelona. Tres setmanes després, al Palau de la Generalitat s'ha fet un acte institucional en el seu record. Entre els assistents hi havia la vídua i les filles de Lluch, a més d'una bona representació de l'àmbit polític, econòmic i social català. Enric Lluch, nebot del polític i vicepresident de la fundació que porta el seu nom, ha dit que la millor manera de recordar-lo és seguir el seu pensament i fer del diàleg l'eina principal per solucionar els problemes.

El poeta Pere Gimferrer ha fet un discurs farcit de vivències i anècdotes. Ha destacat el seu gran sentit de l'honor, la generositat i les ganes de fer les coses. L'últim parlament l'ha fet José Montilla com a president de la Generalitat en funcions. Montilla ha parlat de la catalanitat i el cosmopolitisme que exercia Lluch. Ha situat Lluch dins la tradició del socialisme humanista i ha dit que el millor homenatge que se li pot rendir és prendre el seu exemple per superar obstacles i dificultats. Ha recordat també un dels lemes que Lluch va prendre de Kant: "Atreveix-te a pensar".

Sabadell recorda el tercer atemptat més sagnant a Catalunya

Aquests dies també es compleix l'aniversari del tercer atemptat més sagnant a Catalunya d'ETA. Va ser el 8 de desembre de 1990 a Sabadell i hi van morir sis policies nacionals. Aquest divendres la ciutat els ha homenatjat a la plaça d'Ernest Lluch del parc de Catalunya. A l'acte hi han assistit membres dels cossos de seguretat, familiars, amics de les víctimes i autoritats. En aquest punt s'ha descobert una placa en record de les víctimes que van morir per l'explosió d'un cotxe bomba quan anaven a fer la vigilància d'un partit de futbol del Sabadell.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut