La Generalitat es posa al dia en el pagament a les farmàcies per primer cop en 8 anys

Per primera vegada des de l'any 2010, la Generalitat paga la factura dels medicaments dins del termini corresponent

Actualitzat

La Generalitat s'ha posat al dia amb els pagaments dels medicaments a les farmàcies. Divendres va pagar la factura de l'agost. Això suposa recuperar la normalitat en el pagament el dia 5 de cada mes, cosa que no passava des de feia 8 anys.

Jordi de Dalmases, president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, expressava la seva satisfacció:

"És una gran satisfacció haver aconseguit, després de tants anys, normalitzar el pagament a les farmàcies catalanes. I encara és més satisfactori poder dir que, tot i les situacions crítiques que s'han pogut viure, els farmacèutics hem demostrat en tot moment el compromís amb el ciutadà, sense que el servei assistencial es veiés afectat."

Antoni Torres, president de la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya, destaca el compromís de les farmàcies:

"Les farmàcies hem prioritzat el ciutadà i la disponibilitat dels seus tractaments, en una de les accions de responsabilitat social més rellevants, sense utilitzar-lo com a eina de pressió, acordant paral·lelament amb les administracions passos per recuperar la normalitat, partint de la incertesa mensual, passant per la recuperació parcial i ara la total, centrats en el diàleg i respecte als acords assolits."

Els endarreriments en el pagament a les farmàcies catalanes s'han anat succeint des del juliol del 2010, entre 25 i 55 dies, tot i que l'any 2013 es va arribar a màxims de quatre mesos.

Va ser aquell any, el 2013, quan les farmàcies es van plantar i van avisar que l'usuari podria haver de pagar el 100% del cost dels medicaments si la Generalitat no els pagava els diners que els devia.

 

 

El 2015, les farmàcies catalanes denunciaven que eren les que més trigaven de tot l'Estat a cobrar els medicaments. La gran majoria de comunitats estaven cobrant a 20 dies, mentre que Catalunya trigaven uns 3 mesos.

Els farmacèutics s'han mobilitzat diverses vegades per denunciar la situació.

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut