Exterior de l'Audiència Nacional
El jutge de l'Audiència Nacional que investiga el cas ha aixecat el secret de sumari

La Generalitat es persona, per indicació d'Aragonès, en el cas Triacom vinculat al 3%

Es tracta d'una peça separada que investiga el suposat finançament il·legal de CDC

RedaccióActualitzat

La Generalitat s'ha presentat com a acusació particular en el cas Triacom, una peça separada de la causa del 3% de suposat finançament il·legal de l'antiga Convergència, segons ha avançat El Periódico i ha pogut confirmar TV3.

El govern ha fet aquest pas per petició del president i perquè creu que en la trama es podrien haver perjudicat algunes empreses públiques, com la Corporació Catalana de Mitjans.

TV3 va contractar Triacom per fer uns programes que es van emetre en diferents canals. La justícia sospita que, després, Triacom desviava diners, de forma il·legal, a l'antiga Convergència. És per això que l'Audiència Nacional investiga el cas i ha imputat el propietari d'aquesta productora audiovisual, Oriol Carbó.

TV3 no està investigada en la causa i assegura que els contractes es van ajustar als preus de mercat.


Investigació centrada en Triacom

La investigació de l'Audiència Nacional se centra en Triacom i el magistrat que instrueix la causa ha demanat informació a empreses que han tingut vincles comercials amb la productora, entre les quals hi ha TV3.

TV3 no està imputada en el cas, però va contractar programes a Triacom, com ara "El gran dictat". Va contractar 193 programes a Triacom per 3,7 milions entre mitjans del 2009 i finals del 2010.

Triacom subcontractava una empresa accionista seva, Mediapro, perquè s'encarregués de la majoria de la producció del programa. Mediapro apunta que és una pràctica habitual i ha justificat totes les factures.

La documentació dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Civil assenyala que, per aquests 193 programes, Triacom va pagar 2,2 milions a Mediapro. S'investiga on hauria anat la quantitat restant, un milió i mig, que se sospita que podria haver anat a finançar CDC, de forma irregular.

Fonts pròximes a la Fiscalia Anticorrupció afirmen que no s'ha trobat cap indici que TV3 pogués saber quin ús acabaria fent la productora dels diners, més enllà de la producció dels programes.

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut