Barcelona

La Generalitat enviarà dilluns factures per valor de 3.149 milions perquè s'abonin amb el FLA

El Departament d'Economia ha detallat que uns 2.050 milions es deuen a les farmàcies

Actualitzat

La Generalitat enviarà dilluns al govern espanyol factures pendents per valor de 3.149 milions d'euros perquè s'abonin a través del Fons de Liquiditat Autonòmic, el FLA.

Són factures que el Ministeri d'Hisenda hauria d'abonar (s'hi va comprometre) el 16 de desembre amb els diners del Fons de Liquiditat Autonòmic extraordinari i ordinari de desembre.

El Departament d'Economia ha detallat que uns 2.050 milions es deuen a les farmàcies, serveis sanitaris i socials concertats, i proveïdors de l'àmbit de la salut.

La resta de factures corresponen a pagaments pendents d'ajuts a la dependència, l'educació universitària i als ens locals. I també factures pendents de proveïdors de serveis i subministraments de la Generalitat i els ens que en depenen.

Condicions complertes

Les condicions addicionals per accedir al FLA fixades pel govern espanyol només per a Catalunya han indignat la Generalitat. El govern català ha anunciar que recorreran les condicions al Tribunal Suprem.

El govern espanyol considera que Catalunya està complint amb les condicions i va anunciar que el FLA extraordinari s'abonaria de cop el 16 de desembre a totes les comunitats.

Anar al contingut