Barcelona

La Generalitat engega el cercador Eureca! per facilitar l'accés als fons digitals catalans

El Departament de Cultura de la Generalitat ha posat en marxa el cercador d'internet Eureca!, que permet accedir a més de 170.000 documents digitalitzats per diverses institucions catalanes. En concret, l'Eureca! enllaça amb diferents formats de documents, entre els quals s'inclouen llibres, fotografies, mapes o cartells, penjats en servidors d'entitats culturals i de recerca. Entre les institucions que tenen a disposició el seu fons digitalitzat hi ha la Biblioteca de Catalunya, l'Institut del Teatre, l'Institut Cartogràfic o el Centre de Supercomputació. Progressivament s'hi aniran afegint les referències de documents digitalitzats d'altres arxius, museus i entitats de Catalunya.

Actualitzat
L'Eureca!, acrònim d'Enllaç Unificat a Recursos Electrònics de Catalunya, funciona de manera similar a la biblioteca digital Europeana, ja que incorpora automàticament les dades que identifiquen un determinat document digital i permet localitzar la pàgina original on es pot trobar el document en qüestió.

A través de l'Eureca! també es pot ampliar la cerca a Europeana, la Biblioteca Digital Europea o pàgines d'internet com Google.
Anar al contingut