Munté, al faristol de la Generalitat, en una imatge d'arxiu.
Munté, al faristol de la Generalitat, en una imatge d'arxiu.
Barcelona

La Generalitat enfortirà les polítiques familiars amb 154 milions en ajudes directes i 80 milions en bonificacions fiscals

El pressupost supera en tres milions d'euros el de l'any passat i no compta amb els diners que aportava l'Estat per a aquest tipus d'ajudes. A més, es mantindran les rebaixes fiscals en la compra d'habitatges i els descomptes en els títols de transport. Aquestes bonificacions costaran a la Generalitat 80 milions d'euros anuals.

RedaccióActualitzat
La crisi té un impacte directe en moltes famílies, especialment les més vulnerables. Cap a elles va destinat majoritàriament el pla de suport integral a la família que el govern ha aprovat aquest dimecres. La consellera de Benestar ha volgut subratllar que la dotació és major respecte a l'any passat, a pesar que, ha dit, l'aportació de l'Estat ha desaparegut.

La Generalitat destinarà aquest any 154 milions d'euros al Pla Integral de Suport a la Família, tres milions més que el 2012.  Aquest pla fomentarà l'accés a l'habitatge a preus assequibles i potenciarà els ajuts al pagament del lloguer per a famílies amb ingressos baixos. També es busca reduir l'impacte que pugui tenir una ruptura familiar. Per això es duplica la dotació per compensar les pensions alimentàries impagades en cas de divorci o separació.

En línies generals, es manté la dotació destinada a la protecció a les famílies en situació o risc de pobresa o exclusió social i baixen partides com els ajuts econòmics per a famílies acollidores, sobretot pel descens de sol·licituds. Tot es farà sense poder comptar amb els diners que aportava l'Estat per a aquest tipus d'ajudes.

El nou pla manté les rebaixes fiscals en la compra d'habitatges per a joves i famílies nombroses en funció de la renda, així com els descomptes en títols de transport públic. En total, desgravacions i bonificacions fiscals per a famílies per un import total de 80 milions d'euros anuals.
Anar al contingut