Ortega, Farré i Bergé durant la visita de la primera a Bellcaire (Foto: ACN)
Joana Ortega, amb el delegat del govern a Lleida, Ramon Farré, i l'alcalde de Bellcaire d'Urgell, Xavier Bergé. (Foto: ACN)
Bellcaire d'Urgell

La Generalitat eliminarà l'obligatorietat de reservar sòl per a temples de culte

La llei catalana de centres de culte passarà per l'adreçador del nou govern. Així ho ha anunciat la vicepresidenta Joana Ortega, que ha considerat necessari eliminar d'aquesta normativa el requisit que obliga els municipis a reservar sòl per a equipaments religiosos. Des de Bellcaire d'Urgell, Ortega ha qualificat aquesta mesura de "barbaritat i desmesurada a la realitat de molts ajuntaments". La democratacristiana ha apostat per la seva supressió per no frenar l'aprovació dels POUM municipals.

Actualitzat
La vicepresidenta del govern ressalta que no tots els ajuntaments són iguals ni tenen les mateixes necessitats i, per això, aposta per fer menys lleis i que aquestes siguin més fàcils de complir.

Recentment va sortir a la llum que el POUM de Belianes, a l'Urgell, havia estat aturat per no preveure espai per a temples de cultes. El veto, imposat per la direcció general d'Assumptes Religiosos, provocarà al consistori un retard de quatre mesos per a l'aprovació provisional de les normes urbanístiques i l'alcalde va criticar que desencoratjarà qualsevol promotor.

La vicepresidenta ha fet aquestes declaracions en el marc d'una visita a Bellcaire d'Urgell, en el seu periple per terres lleidatanes que també l'ha portat a altres localitats com Balaguer i Lleida.

Anar al contingut