Interior del fullet amb el logo del PP de Badalona
Interior del fullet amb el logo del PP de Badalona
Barcelona

La Generalitat denuncia davant la fiscalia el pamflet racista del PP de Badalona

El govern ha denunciat davant de la fiscalia el díptic que va repartir el regidor del PP de Badalona Xavier Garcia Albiol, que relaciona directament la delinqüència amb els immigrants. Amb el contingut d'aquest fullet, la transcripció de les declaracions i els articles escrits amb el mateix sentit per Garcia Albiol, el fiscal especial per delictes d'odi racial ha de determinar si aquesta documentació és constitutiva de delicte. La Conselleria d'Acció Social ha recorregut a la fiscalia contra el regidor popular perquè no ha demanat disculpes per haver emès aquest missatge, que, segons el departament, incita a l'odi racial.

Actualitzat
La Generalitat ha portat el fullet del PP de Badalona i les declaracions del seu president, Xavier Garcia Albiol, a la fiscalia. La consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, ha demanat al PP que no utilitzi el populisme i la demagògia quan parli d'immigració, i ha reclamat des del Parlament que Albiol plegui. A la denúncia que ha fet efectiva la Generalitat, s'hi podria afegir la que ja està estudiant presentar ICV.

Això, després que el grup que dirigeix Xavier Garcia Albiol ha acusat la majoria dels ciutadans d'origen romanès de cometre delictes. Al pamflet motiu de la polèmica, es pregunta als ciutadans: "El teu barri és segur?", al costat de la imatge de dos immigrants amb un mocador que els cobreix el cap.

La consellera ha titllat aquesta actitud de greu "irresponsabilitat política", ha dit que creu que el contingut del pamflet fomenta l'odi social i ha demanat al PP que obri un expedient al líder de la formació a l'Ajuntament de Badalona.

El cònsol romanès, amoïnat

El cònsol general de Romania a Barcelona, Radu Ionescu, ha demanat reunir-se aquest dilluns amb el secretari d'Immigració de la Generalitat, Oriol Amorós, per parlar d'aquesta qüestió, preocupat per les conseqüències que podria tenir per als ciutadans romanesos que viuen a Catalunya.

Més queixes

Diverses entitats han protestat contra la campanya del PP de Badalona. SOS Racisme ha qualificat el pamflet de "bomba per a la convivència". Tant SOS Racisme com l'organització gitana Unió Romaní han anunciat que estudien emprendre accions legals.

Càritas i Justícia i Pau també han manifestat el seu malestar i rebuig per la iniciativa, que consideren que estigmatitza tot el col·lectiu de romanesos que viuen a Badalona.

El PP es disculpa


Davant la polèmica, el Partit Popular de Catalunya s'ha desvinculat de les opinions i la campanya del president del grup municipal popular a Badalona, Xavier Garcia Albiol. La seva presidenta, Alícia Sánchez-Camacho, ha demanat perdó al col·lectiu romanès, però, tot i les peticions, ha evitat demanar la dimissió de Garcia Albiol.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut