Efectius de l'UME participant en les tasques d'extinció del foc entre la Conca de Barberà i l'Anoia
Efectius de l'UME participant en les tasques d'extinció del foc entre la Conca de Barberà i l'Anoia

La Generalitat demana ajuda a l'exèrcit per combatre l'incendi de Santa Coloma de Queralt

La Unitat Militar d'Emergències ha enviat 56 efectius i 26 vehicles per donar suport als Bombers que estan treballant en el foc que crema entre la Conca de Barberà i l'Anoia

Actualitzat

L'incendi entre la Conca de Barberà i l'Anoia, que continua actiu i afecta al voltant de 1.190 hectàrees, ha fet que la Generalitat hagi demanat ajuda a l'Estat per lluitar contra el foc. La Unitat Militar d'Emergències (UME) de l'exèrcit ha enviat 56 efectius i 26 vehicles des de la base de Saragossa.

El dispositiu de l'exèrcit se suma als aproximadament 300 efectius dels Bombers que estan treballant per extingir el foc de Santa Coloma de Queralt. En l'incendi de la Ribera d'Ebre, fa dos anys, i en el de l'Empordà, el 2012, ja es va sol·licitar el suport de l'UME.

Diversos ADF es preparen en una zona propera al foc de Santa Coloma de Queralt
Diversos ADF es preparen en una zona pròxima al foc de Santa Coloma de Queralt (EFE/Susana Sáez)


El fet que l'incendi continuï cremant sense control i coincideixi amb el foc a Ventalló ha propiciat que s'hagi activat en fase d'emergència 1 el Pla Infocat de Protecció Civil. Tenir dos focus actius complica molt les tasques d'extinció dels focs, tal com ha destacat el cap de l'operatiu de Bombers de la Generalitat, David Borrell:

"La situació d'avui no és normal, hem hagut d'activar el pla Infocat en fase d'emergència que feia anys que no es feia per la simultaneïtat dels incendis, dos incendis importants en fase activa i amb potencial, ens ha fet desdoblar esforços i recursos."

Els Agents Rurals investiguen l'origen tant del foc de Santa Coloma de Queralt com de Ventalló.

Un camió de Bombers, circula aquest diumenge per una zona cremada en l'incendi de Ventalló
Un camió de Bombers, circula aquest diumenge per una zona cremada en l'incendi de Ventalló (EFE/David Borrat)


Els Bombers remullen la zona afectada del Montgrí

Mentrestant, els Bombers continuen remullant la zona del massís del Montgrí, on un incendi que va començar aquest dijous ha cremat 91 hectàrees de vegetació forestal, totes dins el terme municipal de Torroella de Montgrí i el perímetre del parc natural del Montgrí, illes Medes i Baix Ter.

En les últimes hores, diversos curiosos, turistes i ciclistes s'han colat al parc natural, on l'accés està prohibit, tant a peu com en vehicle. Els Agents Rurals demanen "responsabilitat i molt de respecte" a la ciutadania.

A tot el territori català, el risc d'incendi continua sent molt elevat. Davant d'aquesta situació, s'han tancat els accessos a diversos parcs naturals del país.

 

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut