Barcelona

La Generalitat debat amb diversos sectors què s'ha de fer per reduir l'emissió de CO2

Aquest dimecres s'inaugura a Barcelona l'anomenada Convenció Catalana del Canvi Climàtic. Es tracta d'un certamen en què participen el govern català i diferents sectors socials especialment responsables de les emissions de CO2 a Catalunya, com són la indústria i el transport, entre molts d'altres. Tots plegats es proposen el repte de trobar el camí per aconseguir reduir les emissions en 5,33 milions de tones, que és el que caldria per complir el Protocol de Kyoto.

Actualitzat
L'any vinent, la Generalitat ha d'aprovar un seguit de mesures contra aquest fenomen, però abans de decidir res vol obrir el debat a la societat. És per això que el Departament de Medi Ambient ha convocat aquesta convenció catalana del canvi climàtic, en què participen els àmbits directament afectats, des del científic fins a l'industrial, passant pels sectors del transport, l'agrícola o el dels serveis.

El lema de la convenció és "Menys 5,33 milions de tones de CO2", perquè es calcula que aquesta és la quantitat de diòxid de carboni que Catalunya ha de deixar d'emetre a l'atmosfera per complir amb el Protocol de Kyoto. A partir de les conclusions que es treguin d'aquesta convenció, el govern elaborarà el pla d'acció per mitigar els efectes del canvi climàtic.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut