Acte d'homenatge al professor Abel Martínez, el 2017, a Lleida (ACN)
Acte d'homenatge al professor Abel Martínez, el 2017, a Lleida (ACN)

La Generalitat haurà de pagar 250.000 euros a la família del professor mort per un alumne

El Suprem rebutja el recurs d'Ensenyament i confirma la sentència del TSJC que obliga a pagar 250.000 euros a la família

Actualitzat

La Generalitat haurà de pagar 250.000 euros, més 40.000 d'interessos de demora, a la família del professor Abel Martínez, assassinat el 2015 per un alumne a l'Institut Joan Fuster de Barcelona.

El Tribunal Suprem ha confirmat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i ha rebutjat així el recurs que hi va presentar el Departament d'Ensenyament.

Segons la sentència, hi va haver errors de seguretat a l'institut, que va incomplir normes del centre, com ara que cap alumne podia entrar-hi deu minuts més tard del començament de les classes.

A més, afegeix, no consta que ningú vigilés l'entrada tot i tenir el servei de consergeria.

La sentència entén que, si bé no es pot imposar tota la responsabilitat dels fets al centre educatiu, ja que una part va ser imprevisible, sí que considera que l'institut és el principal responsable dels fets tràgics.

L'agressor, un alumne de segon d'ESO, hi va accedir una hora després amb un matxet i una ballesta, i va matar el professor de 35 anys i ferir una altra professora.

La víctima feia pocs dies que havia arribat al centre on estava fent una substitució.

La Generalitat ja va pagar una primera indemnització en reconèixer la mort del docent com a accident laboral. Però la família va considerar que la quantitat era del tot insuficient per la gravetat dels fets.

Els pares i germà de la víctima van portar el cas als tribunals i reclamaven un milió d'euros, en considerar que hi va haver, a més, negligència de l'administració. Finalment, la indemnització serà de 250.000 euros.

ARXIVAT A:
JudicialEducació
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut