La Generalitat assumirà la gestió de la línia de bus interurbana que connecta Móra d'Ebre i l'estació de Móra la Nova

Actualitzat

ACN Móra d'Ebre - La Direcció General de Transports assumirà la gestió de la línia interurbana coneguda com 'La Rubia', que uneix Móra d'Ebre amb el municipi veí i l'estació de Móra la Nova (Ribera d'Ebre). El ple municipal va ratificar aquests dijous per unanimitat els acords de la junta general de Móra d'Ebre Bus i va ratificar els convenis que han de fer efectiva la transferència d'aquest servei, un cas "gairebé únic" a Catalunya de gestió d'un servei interurbà per part d'una empresa municipal, segons els consistori. El traspàs, després que la Direcció General de Transports hagi habilitat una partida pressupostària per a prestar el servei, es farà efectiu durant els pròxims quinze dies i inclourà també la línia de transport urbà del municipi.

L'alcalde, Rubén Biarnés, ha explicat que s'ha optat per aquesta opció després de descartar la possible creació d'una empresa comarcal per raons jurídico-administratives.

Paral·lelament, el ple de de l'Ajuntament de Móra d'Ebre ha aprovat una operació de crèdit per a la compra d'un local que albergui del futur Museu Julio Antonio. Segons Biarnés, es tracta d'una actuació iniciada pel seu antecessor al càrrec, Joan Piñol, i en la qual ja portaven temps treballant els serveis tècnics i jurídics del consistori.

En aquests moments, existeix ja un preacord amb la Diputació de Tarragona perquè l'Ajuntament faciliti el local i l'ens provincial s'encarregui de l'adequació de l'espai i de la cessió de part de les obres de Julio Antonio. L'acord s'ha aprovat per amb els sis vots a favor del govern municipal i quatre abstencions de l'oposició.

Anar al contingut