Barcelona

La Generalitat aprovarà avui el trasllat de 53 peces d'art de Sixena

Les altres 44 no es mouran del Museu de Lleida perquè estan catalogades, però l'Aragó ha advertit que ho denunciarà a la justícia

RedaccióActualitzat

La Generalitat aprovarà aquest dimarts el trasllat de 53 de les 97 peces d'art que un jutjat d'Osca ha ordenat retornar al monestir de Sixena, a l'Aragó. Les altres 44 no sortiran del Museu de Lleida perquè estan catalogades i, per tant, la devolució està subjecta a la llei catalana de Patrimoni. L'Aragó, però, ha advertit que ho denunciarà a la justícia i demanarà que la sentència s'executi "fins a les últimes conseqüències", en paraules del president de la comunitat, Javier Lambán.

La decisió del Consell Executiu arribarà després que, aquest dilluns, s'ha acabat el termini per fer la devolució. Les obres podrien arribar a l'Aragó la setmana que ve. De fet, des del govern ja van advertir que no podrien complir amb el calendari fixat per la justícia.

Tot i aquest advertiment, el titular del jutjat d'instrucció número 1 d'Osca ha recordat, en una resolució enviada al conseller de Cultura, Santi Vila, que els terminis judicials són "inamovibles".

Les 53 obres, la majoria objectes litúrgics, són als magatzems del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). Tècnics de Patrimoni del govern aragonès són des d'aquest dilluns al matí al monestir de Santa Maria de Sixena a l'espera de rebre les obres d'art.

Les obres van ser comprades per la Generalitat de Catalunya i el MNAC entre els anys 1983 i 1994 per uns 300.000 euros.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut