Membres d'ETA encaputxats el dia que la banda va anunciar el "cessament definitiu" de la seva activitat armada, l'any 2011
Membres d'ETA encaputxats el dia que la banda va anunciar el "cessament definitiu" de la seva activitat armada, l'any 2011.
París

La Gendarmeria francesa assegura que ETA no té cap intenció de dissoldre's i alerta que encara té un important arsenal disponible

Un comandant de la Divisió Antiterrorista treu a la llum un document de la banda que demostraria que el comitè executiu continua plenament operatiu

RedaccióActualitzat

ETA no té cap intenció de dissoldre's, segons es desprèn d'un document de l'organització terrorista requisat per la policia francesa a un pres etarra el mes de març. El document és en suport informàtic i es va requisar a la cel·la d'un pres, de qui no s'ha revelat el nom. Es va escriure el mes de desembre i és del comitè executiu de l'organització terrorista, que continuaria, doncs, plenament activa.

El comandant de la Subdirecció Antiterrorista francesa, Laurent Hury, ha fet públic aquest document ara davant del tribunal que jutja els etarres Ainhoa Ozaeta, Igor Suberviola i Jon Salaberría.

Segons la policia francesa, ETA tindria encara una important quantitat d'arsenal disponible amb un poder letal important i ho il·lustra recordant diversos robatoris de pistoles i explosius els anys 2005 i 2006 i que mai s'han recuperat. Segons Hury, la inutilització de diverses armes escenificada fa uns mesos davant d'observadors internacionals no va ser més que un simulacre.

L'oficial antiterrorista francès alerta també que hi hauria un centenar d'etarres en llibertat i explica que molts s'haurien dispersat per Europa per evitar la pressió policial que hi ha França.

Interrogat per l'alto el foc declarat per ETA l'octubre de 2011, dos anys després dels últims atemptats comesos a Espanya, Hury ho va atribuir a "la constatació del fracàs militar" per l'organització després de l'afebliment que havia sofert per les successives operacions policials.

Anar al contingut