Barcelona

La gasolina arriba al preu més alt des del 2008

Omplir el dipòsit del cotxe és ara tan car com a mitjans del 2008. Una xifra sorprenent si tenim en compte que el preu del barril de Brent està molt per sota del d'aquell any. Llavors, just abans de l'esclat de la crisi financera mundial, el preu del barril havia crescut fins als 147 dòlars, mentre que en aquests moments val uns 90. Tot i així, els preus de l'Estat encara estan per sota de la mitjana europea.

Actualitzat
La mitjana estatal del litre de gasolina sense plom de 95 octans és d'1,23 euros i el gasoil costa 1,15 euros per litre. Per tant, omplir el dipòsit d'un cotxe amb 50 litres de gasolina costa més de 61 euros, 8 més que ara fa un any. En el cas del gasoil, el preu arriba als 57 euros, 9 més que durant el 2009.

Augmenta la demanda de petroli

Paral·lelament, l'Agència Internacional de l'Energia ha anunciat que es preveu que la demanda de petroli s'incrementi durant el 2011. En el seu informe mensual sobre el mercat  petrolier, l'organisme millora les expectatives finals de consum pel 2010, amb una mitjana de 87,4 milions de barrils diaris, un 3% més que el 2009. Un fet que s'atribueix, sobretot, a l'onada de fred recent a l'hemisferi nord i a l'augment del consum de països com la Xina.

De cara a l'any que ve, la previsió és de 88,8 milions de barrils.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut