Game Boy (Ken Yamaguchi / Flickr)
Game Boy (Ken Yamaguchi / Flickr)

La Game Boy celebra 30 anys encara com la tercera consola més venuda de la història

Felip GordilloActualitzat

T'imagines poder tenir una consola de videojocs portàtil? On puguis portar els teus cartutxos i jugar al que vulguis i on vulguis? Ara no sona gaire revolucionari, però el 1989, en plena època de les Atari, la Master System i la NES, la Game Boy va ser tota una novetat. Aquest 21 d'abril fa exactament 30 anys que la germana petita de Nintendo va aparèixer al mercat japonès.

Creada per Gunpei Yokoi com una consola experimental, una evolució de les Game & Watch (portàtils amb un sol joc) de Nintendo, la Game Boy s'ha convertit en la segona consola portàtil més venuda de la història amb gairebé 120 milions d'unitats i la tercera en el rànquing global.

Amb la seva pantalla verdosa, la seva constitució i robustesa similar a una totxana, quatre botons i una creueta, el projecte Dot Matrix Game (DMG) es va convertir en la Game Boy. Al començament no va ser un èxit, però un cop es va presentar als Estats Units i a Europa el 1990, les vendes van començar a pujar. Potser en part gràcies a anuncis com aquest:

O potser per un altre fenomen històric: Tetris, el joc de puzles verticals ideat per Aleksei Pàjitnov

Però no només va ser Tetris. Supermario, Kirby, Zelda o, ja molt més endavant, Pokemon.

La gama Game Boy es va apagar definitivament el 2005. Es va deixar de produir i va deixar pas a la seva successora, Nintendo DS, que també va ser un èxit de vendes.

En aquests 12 anys, la Game Boy va anar evolucionant. Més prima: Game Boy Pocket, 1996. Més lleugera, Game Boy Light, 1998 (només al Japó). I, finalment, en color, Game Boy Color, 1998. A partir d'aquí, el 2001 va evolucionar en la gama Game Boy Advanced.

Evolució de les consoles Game Boy (Viquipèdia)

 

Però no només es tracta de canviar de forma, de pes i de color. La Game Boy també va anar incorporant accessoris, alguns de vitals per als jocs, com el cable link, i d'altres més curiosos, com la lupa i altaveus Handy Boy, l'opció per escoltar la ràdio Game Boy Stereo, i Game Boy Camera & Game Boy Printer, que convertien la consola en una càmera rudimentària i una impressora encara més precària. Així sí, Game Boy Camera sembla un precursor clar d'alguns filtres actuals presents en els telèfons i les xarxes socials:

30 anys després, la Game Boy segueix regnant en el cor de molts "gamers" i també en el seus calaixos. Perquè només calen un parell de piles per fer-la funcionar com el primer dia. 30 hores seguides si cal. De fet, la resistència de les Game Boy ha esdevingut llegendària i hi ha una botiga que encara conserva un aparell que va sobreviure als bombardejos la Guerra del Golf. Està una mica recremada però encara funciona:

ARXIVAT A:
Tecnologia
Anar al contingut