La 7a edició dels Premis GAC s'ha celebrat al MACBA.
La 7a edició dels Premis GAC s'ha celebrat al MACBA.
Barcelona

La galeria "Palma Dotze", als Monjos, guardonada als premis Galeries d'Art de Catalunya

Les galeries Palma Dotze i Lelong, el col·leccionista Harold Berg o la revista Artiga han estat alguns dels guardonats amb els Premis GAC (Galeries d'Art de Catalunya) en la VII Nit del Galerisme. Els han entregat les associacions de galeristes d'art de Catalunya en un acte celebrat al Museu d'Art Contemporani de Barcelona.

RedaccióActualitzat

La VII Nit del Galerisme ha distingit la galeria "Palma Dotze" per la seva trajectòria de 23 anys, primer a Vilafranca del Penedès, ara als Monjos, promocionant artistes catalans, però també internacionals. Una mostra de la voluntat descentralitzadora d'aquests premis, per reconèixer la feina fora de l'àrea metropolitana de Barcelona.

En aquesta edició s'entregava, per primera vegada, el premi a la galeria internacional, que ha estat per a "Lelong", amb seu a París i Nova York, i que sempre ha apostat per artistes catalans, com Miró o Plensa.

Harold Berg ha recollit el guardó en l'apartat de col·leccionisme i Montse Aguer, de la Fundació Gala-Salvador Dalí, el de comissariat, com una de les integrants del grup que va organitzar l'exposició de Dalí al Pompidou que després va viatjar al Reina Sofia.

Núria Güell ha recollit el premi GAC a l'artista jove per la millor exposició en galeria. La revista Artiga i la secció de Cultura del Punt Avui s'han endut els premis en les categories de mitjans de comunicació i crítics. El premi a la galeria jove ha estat per a la madrilenya MAISTERRA-VALBUENA i el GAC honorífic l'ha recollit el pintor Alfons Borrell.

Tot plegat en una gala al MACBA, marcada per l'anunci molt poc concret de la rebaixa de l'IVA per a la compravenda d'obres d'art.

Anar al contingut