Barcelona

La fusió de les caixes catalanes comportarà prejubilacions i l'eliminació de 150 oficines

La fusió entre les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu suposarà el tancament d'entre un 15 i un 20% de les oficines i una reducció de plantilla a través de prejubilacions. Ho ha confirmat a Catalunya Ràdio el director general de Caixa Sabadell, Jordi Mestre, que també preveu que la nova entitat començarà a funcionar a principi de l'any que ve. Enric Mata, director general de Caixa Terrassa, ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat als clients de totes tres entitats.

Actualitzat
Després que aquest dimarts, i tal com ja es rumorejava, els consells d'administració de Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu aprovessin fusionar-se, es comencen a conèixer detalls de com es farà l'operació i què suposarà.

Segons ha explicat a Catalunya Ràdio el director general de Caixa Sabadell, Jordi Mestre, es calcula que unes 150 oficines, és a dir, entre un 15 i un 20% de les que tenen les tres entitats, es tancaran perquè se solapen en el territori.

Pel que fa al personal, Mestre ha admès que s'haurà de reduir la plantilla, però creu que es podrà fer a través de prejubilacions i que seran els serveis centrals els que es veuran més afectats. En aquest cas, es calcula que la reducció serà d'uns 350 treballadors.

Els clients poden estar tranquils

Les entitats volen deixar clar, però, que la unió els farà més forts i que els clients no han de patir. Ho deia en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" el director general de Caixa Terrassa, Enric Mata, que ha assegurat que la fusió no es fa perquè les entitats passin per un moment crític, sinó "per reforçar-les de cara al futur.

Un dels noms que està sobre la taula per a l'entitat que resultarà de la fusió és Unió de Caixes Catalanes i serà la tercera del país, darrera de La Caixa i de Caixa Catalunya.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut