Múrcia

La Fura dels Baus convida a reflexionar sobre el terrorisme amb l'estrena de "Boris Godunov"

La Fura dels Baus estrena al teatre Villa de Molina de Segura de Múrcia el seu últim espectacle "Boris Godunov", que estarà en cartell fins dissabte que ve. L'obra convida l'espectador a reflexionar sobre el terrorisme prenent com a punt de partida el segrest del teatre Dubrovka de Moscou per un grup de terroristes txetxens. Amb aquest últim espectacle, la Fura dels Baus porta a la ficció un fet real acostant el teatre a la contemporaneïtat.

Actualitzat
La companyia catalana La Fura dels Baus ultima els detalls per a l'estrena del seu últim espectacle, "Boris Godunov", que busca propiciar entre els espectadors una profunda reflexió sobre el terrorisme. La representació s'estrena al teatre Villa de Molina de Segura de Múrcia.

L'obra, un muntatge que la Fura ha assajat a la localitat barcelonina de Rubí durant els dos últims mesos, està inspirada en el segrest del teatre Dubrovka de Moscou el 2002, quan un grup de terroristes txetxens, que exigien la sortida de les tropes russes del seu país, van retenir durant dos dies i mig 900 persones al teatre.

El director artístic de la companyia, Àlex Ollé, ha manifestat el rebuig absolut de la companyia catalana pel terrorisme i ha comentat que si finalment s'aconsegueix que l'espectador es senti ostatge ja s'haurà obtinugt l'objectiu de partida perquè d'aquesta forma es posarà de manifest "que no hi ha res que valgui més que una vida humana".

El muntatge mescla les disputes internes dels terroristes i la lluita pel poder amb fragments de l'obra teatral "Boris Godunov", de Puixkin, que suposadament s'està representant al teatre on els terroristes irrompen.

Les escenes de "Boris Godunov" s'intercalen amb altres d'un gabinet de crisi i amb les intervencions d'una mediadora que intenta conciliar la posició dels terroristes amb la del govern d'un país "imaginari". L'escenografia de l'obra és el mateix teatre, des de l'escenari fins al pati de butaques passant pels passadissos.

"Boris Godunov", s'allunya del llenguatge "furer", i aposta més pel teatre a la italiana, amb butaca, escenari, públic assegut i sense interferència dels actors sobre els espectadors.

Entre els nous actors de La Fura dels Baus que formen el repartiment de "Boris Godunov" hi ha Jordi Boixaderas, Manel Sans i Carles Canut, els quals han estat ensinistrats per dos policies perquè en escena sabessin agafar les armes que utilitzen els terroristes, rèpliques exactes dels Kalaixnikov russos.

L'obra la podran veure al voltant de 2.000 persones durant els tres dies de representació a Molina de Segura i després s'interpretarà el 14 de març a Rubí, on s'estrenarà la versió catalana. La gira prosseguirà a Girona, Mallorca i després s'insal·larà al Teatre Nacional de Catalunya.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut