El mecenes Antoni Vila Casas amb la presidenta de la Fundació Miró, Sara Puig, davant d'un quadre de Miró
El mecenes Antoni Vila Casas amb la presidenta de la Fundació Miró, Sara Puig (ACN/Pau Cortina)
Barcelona

La Fundació Vila Casas fa de mecenes a la Miró amb un milió d'euros

Aquesta dotació econòmica servirà per mantenir el fons de la col·lecció Miró

Actualitzat

La Fundació Vila Casas ajudarà a estabilitzar la situació econòmica de la Fundació Miró amb una aportació d'un milió d'euros, que s'aniran satisfent al llarg de deu anys.

És una dotació econòmica que servirà principalment per mantenir el fons de la col·lecció Miró. Es dedicarà a la restauració i la conservació de l'obra i també al manteniment de l'exposició permanent.

Amb aquest acord l'empresari i mecenes Antoni Vila Casas vol incentivar altres donacions que permetin que la Miró surti de la incertesa econòmica en què es troba.

"Això serveix com un inici perquè altres persones que estimen l'art, que estimen Catalunya, que estimen la tradició, que estimen una cosa que és única a Barcelona també facin coses com el que he fet jo que és una donació que es fa perquè verdaderament això ha tingut el ressò que ha de tenir."

La Fundació Vila Casas aportarà 100.000 euros anuals des del gener del 2020 i fins al 2030 a la Fundació Joan Miró, vinculats a la conservació i posada en valor dels fons de l'artista, la Col·lecció Joan Miró.

La col·lecció està formada per 217 pintures, 178 escultures, 2 objectes, 4 ceràmiques, 9 tèxtils, uns 8.000 esbossos preparatoris i l'obra gràfica i litogràfica de l'artista gairebé completa. La Fundació també conserva, gràcies al dipòsit de la família Miró, la biblioteca personal de l'artista.

El director de la Fundació, Marko Daniel ha assegurat que la donació ajudarà molt a estabilitzar el pressupost de la Fundació.

"Aquest ha estat un any difícil, l'any passat també, i estem treballant per arribar a una situació d'estabilitat que hem aconseguit; però aquesta aportació és molt important."

 

ARXIVAT A:
Art
Anar al contingut