Barcelona

La Fundació Tàpies reobre després de dos anys d'obres per ampliar l'espai

Ha quedat inaugurada la remodelació de la Fundació Tàpies de Barcelona. L'edifici modernista del carrer Aragó obre portes després de dos anys d'obres per ampliar l'espai i condicionar l'edifici a la normativa de seguretat. L'acte oficial ha quedat deslluït per culpa de la pluja, que ha impedit la visita d'un dels principals atractius de la renovada Fundació Tàpies: el famós mitjó dissenyat per l'artista, que s'ha convertit finalment en escultura 20 anys després, i que es pot veure en un pati interior de l'edifici.

Actualitzat
El president de la Generalitat, José Montilla; el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras; el conseller d'Economia, Antoni Castells, i l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; el mateix Tàpies, la seva dona i el president de la Fundació, Miquel Tàpies, fill de l'artista, han assistit a la inauguració oficial de la Fundació Tàpies, que de divendres a diumenge farà jornades de portes obertes.

Miquel Tàpies ha destacat que la reobertura del centre és fruit de la unió de "responsabilitat cívica, aposta política i gosadia arrauxada", i ha urgit les institucions a aprovar el contracte programa "per donar estabilitat a les relacions". Montilla li ha respost que l'acord estarà a punt abans de l'estiu.

Nous espais, façana remodelada

Amb la reforma, que ha costat 8,3 milions d'euros, s'han guanyat 600 metres quadrats per a ús públic. La principal novetat és un nou pavelló situat sobre el que abans era l'auditori, i que ha sumat dues plantes per igualar-se al nivell del pati de l'illa. Allà se situen les oficines i els espais per a activitats educatives, amb una coberta enjardinada, cosa que permet tenir una nova perspectiva de l'edifici des del darrere. L'antic auditori s'ha convertit en una sala d'usos múltiples, i també s'ha restaurat la façana gràcies a un conveni format amb l'Ajuntament i el Banc Sabadell.

Després de dos anys -i amb el nou atractiu de l'escultura "El mitjó", que s'ha situat a la nova terrassa, amb "Núvol i cadira", i no s'ha pogut visitar a causa de la pluja- la Fundació Tàpies presenta "Els llocs de l'art" com a primera exposició, una mostra que reuneix obres de Tàpies dels últims vint anys.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut