"Fusta rascada i pintada" és l'obra que ha inspirat la nova mostra d'Antoni Tàpies. (Foto: ACN)
"Fusta rascada i pintada" és l'obra que ha inspirat la nova mostra d'Antoni Tàpies. (Foto: ACN)
Barcelona

La Fundació Tàpies inaugura una mostra sobre la relació de l'artista amb els materials

"Fusta rascada i pintada". Aquesta és l'obra d'Antoni Tàpies que ha inspirat una exposició sobre la relació de l'artista barceloní amb els materials. La Fundació Tàpies de Barcelona ha recollit una cinquantena de peces creades per Tàpies a partir de diferents materials aliens a la pintura: roba, fusta, terra, vernís, pols de marbre, cartró i paper. La influència d'aquests materials sobre el pintor és evident en cadascuna de les obres de les tres plantes de la fundació.

Actualitzat
La comissària de l'exposició, Núria Homs, destaca de Tàpies la seva capacitat de "donar valor a aquells materials que poden ser considerats pobres, humils o bruts". I és que entre les peces exposades trobem títols tan descriptius com "Capsa de cordills" o "Creu de paper de diari".

La selecció de la Fundació Tàpies va acompanyada de la projecció d'un documental de Carolina Tubau, "Te de Tàpies", que reflexiona sobre la poètica de l'obra artística del pintor.

La mostra "Col·lecció", que es podrà visitar fins al 26 de setembre a la Fundació Tàpies, presenta obres poc conegudes de l'artista que van des dels anys 40 fins al 2006.

Anar al contingut