Barcelona

La Fundació Miró commemora els 25 anys de la mort de l'artista incidint en la difusió de la seva obra

El món de la pintura perdia, un dia de Nadal de fa 25 anys, un dels grans artistes del segle XX: Joan Miró. La Fundació Miró de Barcelona ha preferit no celebrar aquest aniversari amb grans actes commemoratius sinó amb petites accions i, especialment, continuar aprofundint en l'obra de l'artista i en la difusió de la seva col·lecció, la més important del pintor i escultor, i d'un gran fons de documents que ja s'han acabat de digitalitzar. Això permetrà un accés més ampli al llegat d'un artista que ha deixat petjada en els creadors actuals. La Fundació Miró també té previst durant el 2009 remodelar la col·lecció permanent.

Actualitzat
Joan Miró va canviar el vocabulari de l'art modern i va expandir-lo arreu del món des de la pròpia identitat. No era l'obra el que més comptava; l'aigua podia emportar-s'ho tot. Però Miró volia tenir el convenciment que el seu esperit perduraria, que aconseguiria deixar un rastre inesborrable en les noves generacions. Una idea que s'omple de sentit quan, 25 anys després de la seva mort, el seu art continua educant nous públics.

Verd, vermell, blau... Colors amb els quals va crear una constel·lació de signes poètics. Un llenguatge artístic renovador fet des de la màxima llibertat i que encara es manté vigent.

Miró era conscient que en el futur tot el material de treball ajudaria a comprendre millor la seva obra polièdrica. I a més d'una gran col·lecció, a la Fundació Miró es guarden peces desconegudes però igualment valuoses, com la maqueta de l'escenografia i fotografies del vestuari que va dissenyar per als ballets Russos als anys 30. Es conserven també imatges de l'espectacle i el quadern amb els esbossos dels vestits.

Ara tot aquest fons mironià s'ha digitalitzat i es podrà consultar des de qualsevol punt del món. Es tracta de milers de documents.
Anar al contingut