Cartell de la iniciativa 'Poemes comentats' al voltant de les obres de Martí i Pol i Verdaguer. Imatge del 3 de juny de 2020 (Horitzontal).
Cartell de la iniciativa 'Poemes comentats' al voltant de les obres de Martí i Pol i Verdaguer. Imatge del 3 de juny de 2020 (Horitzontal).

La Fundació Miquel Martí i Pol i la Fundació Jacint Verdaguer creen un cicle conjunt de 'Poemes comentats'

Actualitzat

ACN Roda de Ter.-La Fundació Miquel Martí i Pol i la Fundació Jacint Verdaguer presenten dijous un projecte digital compartit amb l'objectiu de donar a conèixer el valor simbòlic dels dos autors i apropar els seus poemes al públic general. Per aquest motiu, les dues fundacions han creat el 'Cicle de poemes comentats' que durant el mes de juny anirà a càrrec de les poetes Maria Sevilla, Maria Cabrera, Laura López Granell i Raquel Santanera. Els continguts s'emetran en càpsules digitals de deu minuts i es podran seguir per les xarxes socials. El professor de la UVic-UCC i director de la revista de poesia Reduccions, Francesc Codina, obrirà el cicle aquest dijous amb un vídeo didàctic i divulgatiu que porta per títol 'Verdaguer i Martí i Pol'.

L'objectiu del cicle és posar en relació Jacint Verdaguer i Miquel Martí i Pol com a poetes nacionals associats al mateix territori geogràfic. Els poemes dels dos autors que es comentaran durant el cicle han estat seleccionats per les poetes que els expliquen. En el cas de Jacint Verdaguer, Laura López Granell, comenta el poema 'Ales', poema publicat recentment dins el llibre 'Roser de tot l'any' a cura de M. Carme Bernal (Verdaguer Edicions, 2019). Per la seva banda, Maria Cabrera ha seleccionat el poema 'No em deixeu caure' dins de 'Flors del Calvari', on es pot veure, entre altres, el vincle amb Ramon Llull. Pel que fa Miquel Martí i Pol, Maria Sevilla fa el comentari d'un poema relativament poc conegut de l'autor, 'A la Manera de J.V. Foix', que es troba al recull de La fàbrica (1970-1971) i que posa èmfasi en la vida de la classe obrera. Raquel Santanera, al seu torn, ha triat un text de 'Llibre d'absències', 'Després', amb el qual l'autor reflexiona sobre el dol de la persona després de perdre un ésser estimat.Els lectors es podran descarregar els poemes als web de la Fundació Jacint Verdaguer i la Fundació Miquel Martí i Pol i així complementar els comentaris del cicle. La iniciativa es fa amb la col·laboració de la revista Reduccions, La Cava Poesia i Espais Escrits. Xarxa del Patrimoni Literari Català i amb el suport d ela diputació de Barcelona i la Institució de les Lletres Catalanes.

Anar al contingut