Castelldans

La Fundació Juvanteny indemnitza les set víctimes del pederasta de Castelldans

La decisió, firmada davant notari, ha implicat el pagament de 204.000 euros per part de la fundació que feia el seguiment dels menors

RedaccióActualitzat

La Fundació Concepció Juvanteny, encarregada de fer el seguiment dels menors que cuidava el presumpte pederasta de Castelldans, David Donet, ha indemnitzat les 7 víctimes amb un total de 204.000 euros.

Segons ha confirmat  l'advocat d'algunes de les víctimes, Francesc Sapena, l'acord es va firmar davant notari i va implicar el pagament de 45.000 euros a cada un dels quatre menors afectats i de 8.000 euros a les 3 noies que van ser gravades amb ells mantenint relacions sexuals.

Segons Sapena, la notícia rerpesenta un "gir de 180 graus" en el cas. L'advocat assegura que l'acusat està disposat a acceptar la pena que proposi la fiscalia i l'acusació particular.

David Donet va acollir durant 17 anys menors tutelats pel Departament de Benestar Social de la Generalitat, cedits en acolliment. La Fundació Juvanteny era l'encarregada de fer-ne el control, però mai va detectar que els infants fossin víctimes d'abusos sexuals.

A la interlocutòria emesa el 27 de juny de 2014 pel jutjat d'instrucció 2 de Lleida, el jutge que porta el cas va considerar responsables civils tant la fundació per errors en el seguiment al suposat pederasta, com la Direcció General de l'Atenció a la Infància i l'Adolescència, que depèn de la Generalitat, per concedir a l'acusat la tutela per acollir menors. De fet, a finals de novembre l'Audiència de Lleida va desestimar els recursos presentats per la Fundació Juvanteny i les asseguradores Mussap i Segurcaixa Adeslas.

El cas del suposat pederasta de Castelldans es va destapar el juliol de 2013. El detingut acollia menors des de l'any 1997 i el cas va obligar a donar explicacions al Departament de Benestar Social i Família. Es calcula que alguns dels menors van patir abusos durant vuit i deu anys.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut