"Aquí, després, jo": per què Franco va acabar enterrat al Valle de los Caídos
El dictador Francisco Franco alçant el braç durant una desfilada militar
Madrid

La Fundació Francisco Franco crida a fer un nou "alçament"

Critica Pedro Sánchez per anunciar l'exhumació de Franco i reclama respectar i valorar "un dels grans alçaments a Espanya"

Actualitzat

"Avui comença un nou alçament." Això és el que ha defensat la Fundació Francisco Franco 82 anys després del cop d'estat del dictador, el 18 de juliol de 1936. El text recorda que, en aquella data, "mig Espanya es va alçar en armes per defensar la integritat de la nostra Pàtria i les arrels cristianes de la nostra nació davant la imminent revolució comunista".

L'editorial carrega contra l'actual president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per haver anunciat la imminent exhumació de Franco del Valle de los Caídos. Alhora, també amonesta els que no van viure el règim i ara el critiquen, a qui considera "petitburgesos" i als quals recorda que en molts casos són "hereus de sang" de persones còmodament instal·lades en aquella època.

"Alceu-vos i triomfareu. Espanya, al final sempre triomfarà", conclou el text, que busca suports perquè es torni a "respectar, valorar i restaurar" el que considera "un dels grans alçaments a Espanya". Tot plegat arriba després que diumenge passat es van formar cues al Valle de los Caídos contra l'exhumació de Franco. Una espera que alguns van aprofitar per fer salutacions feixistes.

Anar al contingut