Barcelona

La Fundació Catalana Síndrome de Down s'alia amb l'hospital de Sant Pau per tractar l'Alzheimer

S'han aliat per portar a terme un pla pioner d'estudi i tractament d'aquest trastorn genètic que afecta els adults amb Síndrome de Down

RedaccióActualitzat

La Fundació Catalana Síndrome de Down i l'Hospital de Sant Pau de Barcelona han signat un acord de col·laboració per portar a terme un pla de salut pioner per afrontar el repte que la malaltia d'Alzheimer sigui el principal problema mèdic dels adults amb Síndrome de Down. D'aquesta manera, doncs, s'integrarà la unitat de Síndrome de Down i la d'Alzheimer de la fundació amb el servei de neurologia de l'hospital per ser referents en l'estudi i el tractament d'aquest trastorn genètic.

El resultat de la integració serà la Unitat Funcional de Síndrome de Down i l'Alzheimer que preveu, sense cost per a les persones amb síndrome de Down, que la fundació les assisteixi i porti a terme un cribratge per detectar precoçment si pateixen una patologia neurològica. Així doncs, la fundació assumirà l'assistència i serà la responsable de la detecció precoç, mentre que Sant Pau s'encarregarà de l'avaluació i assistència de la patologia neurològica detectada.

L'especialista del servei de neurologia de l'Hospital de Sant Pau, Juan Fortea, ha assenyalat que l'Alzheimer és el principal problema mèdic dels adults amb Síndrome de Down i un dels grans reptes dels experts. De fet, cap als 40 anys pràcticament totes les persones amb Síndrome de Down presenten símptomes característics de la malaltia de l'Alzheimer perquè el cromosoma 21, el que origina la síndrome, també és el que produeix la proteïna amiloide, característica de la malaltia neurodegenerativa. Fortea també ha explicat les dificultats de tractar un deteriorament cognitiu sumat a una discapacitat intel·lectual preexistent. Per això ha destacat el caràcter pioner d'aquest pla de salut i investigació que es preveu exportar al centre Down d'Espanya i Iberoamèrica.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut