El premi reconeix una trajectòria professional de més de 53 anys de fotoperiodisme
El premi reconeix una trajectòria professional de més de 53 anys de fotoperiodisme

La fotògrafa Pilar Aymerich, Premi Nacional de Fotografia del Ministeri de Cultura

El premi reconeix la feina "a peu de carrer" de la fotoperiodista catalana de 78 anys des dels seus inicis professionals fins als últims anys del franquisme

RedaccióActualitzat

La fotògrafa catalana Pilar Aymerich ha estat reconeguda amb el Premi Nacional de Fotografia que atorga el Ministeri de Cultura.

El jurat ha destacat el seu paper com a fotògrafa de carrer a partir dels anys 70 i la seva implicació amb els moviments socials i feministes. Una trajectòria "a peu de carrer" captant amb la seva càmera la realitat social i política del moment. Unes temàtiques que van cridar l'atenció del seu objectiu i encara són vigents avui dia.

El jurat ha valorat que Aymerich va incorporar a la seva feina 'els plantejaments i reflexions feministes'
El jurat ha valorat que Aymerich va incorporar a la seva feina "els plantejaments i reflexions feministes"

Pilar Aymerich va estudiar a l'Escola d'Art Dramàtic i a Londres es va introduir al camp de la fotografia. Després va ampliar coneixements tècnics a París i es va especialitzar en el reportatge i en el retrat fotogràfic.

Va començar la carrera professional l'any 1968 a Barcelona col·laborant amb l'agència CIS. Després ha treballat a revistes o diaris com Triunfo, Destino, Cambio 16, El País, Fotogramas o Qué Leer. També ha estat docent a l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya.

Una exposició recent mostrava algunes de les fotografies més representatives de la fotoperiodista
Una exposició recent mostrava algunes de les fotografies més representatives de la fotoperiodista

El Premi Nacional de Fotografia, dotat amb 30.000 euros, reconeix la tasca i la visió personal d'Aymerich dins del fotoperiodisme modern.

Pilar Aymerich va rebre la Creu de Sant Jordi l'any 2005 i el seu fons personal (uns 80.000 negatius) està dipositat a l'Arxiu Nacional de Catalunya.

 

ARXIVAT A:
Fotografia
Anar al contingut